Galerii ⟩ Selline näeb välja Tallinnas vastavatud konteinerhotell

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy

Lühikese aja jooksul on Eesti majutusvaldkonnas avanud uksed kaks «esimest»: eelmisel nädalal Eesti esimene kapselhostel ning alates pühapäevast saab külastada Telliskivi asumis vanas veduridepoos paiknevat konteinerhotelli.

Uues konteinerhotellis on majutusruumidena kasutusel 84 merekonteinerit, mis on pärit Aasiast ning mis on varem aktiivses kasutuses olnud. Merekonteinerite taaskasutamine joondub hotelli omava ettevõtte Hektor Design rohelise mõtteviisiga, mille egiidi all ei ole hotellis kasutusel ühekordseid pesemisvahendeid (selle asemel ostetakse pesuvedelikku taastäidetavates kanistrites), prügi sorteeritakse grupiviisiliselt (paber, pakend, bio, olme), ning plaanis on hankida ka komposteerijad, et hotellis leiduvatele taimedele bioprügist ise väetist teha. 

Hotelli kõik 84 tuba on ühesuguse ülesehitusega: 15-ruutmeetrisel pinnal voodi, väike töönurk ja pesemisvõimalused. Kuigi lapsed on hotelli oodatud, siis turundusjuht Margit Jõerand nentis, et nad ei saa end reklaamida kui peresõbralikku majutuskohta. Küll aga tohib kaasa tuua lemmikloomi.

Peale konteinertubade on hotellis veel fuajeebaar, avatud kontor, avatud köök ning nn Tasakaalutuba, mis asendab spordiruumi. Konteinerhotellis võtmeid ei jagata ning tubadesse saab koodiga, mis saadetakse kliendi meilile, samas on vahetu suhtluse eelistajatele hotelli fuajeebaaris olemas ka teenindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles