Turistid jooksevad Saaremaale tormi (1)

BNS
Copy
Kuivastu sadam.
Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli

Saare maakonda külastas eelmisel aastal 174 172 turisti, mida on ligikaudu 9 protsendi võrra enam kui 2018. aastal, kirjutab Saarte Hääl. 

Kõige suurema külastajate arvu kasvuga olid Visit Saaremaa turismikonsultandi Kristina Mägi sõnul seejuures hooaja alguse kuud; statistikaameti andmetel hakkas majutatute arv läinud aastal kasvama jaanuaris ning turiste oli aastavõrdluses enam ka veebruaris. Kuigi märtsis oli näha külastuste hõrenemist, siis aprillist kuni novembri lõpuni käis Saare maakonnas turiste igal kuul rohkem kui 2018. aastal, vahendab maakonnaleht. 

Lühike turismihooaeg on Mägi hinnangul Saaremaa turismimajanduse üks suuremaid kitsaskohti. Ennekõike on üritatud hooaega pikendada erinevate üritustega ja tema sõnul tundub, et see taktika hakkab viimaks vilja kandma. Enne turismi tipphooaega toimusid eelmisel aastal Kuressaare tänavafestival, antiigi- ja retrokaupade festival Vintage Kuressaare ja moe-, ilu- ning tervisemess NOM-festival. 

Kõige enam, ligikaudu 10 000 võrra, kasvas mullu siseturistide arv. «Kuna riigisiseste reiside puhul on teada, et reisiotsuseid langetatakse üsna spontaanselt, siis siin mängis eelmisel aastal võrdlemisi hea suveilm kindlasti olulist rolli,» märkis Mägi. 

Mõnevõrra kasvasid ka kõik lähiturud peale Soome. Saaremaa turismile olulistest sihtturgudest on suurima protsentuaalse kasvu teinud Saksa turg. Saaremaal majutatud sakslaste arv kasvas Kristina Mägi sõnul mullu 38 protsenti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles