Tehnikakõrgkool andis vajaliku kutse ligi sajale töötule

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikakõrgkool andis töötutele keevitaja kutse.
Tehnikakõrgkool andis töötutele keevitaja kutse. Foto: Toomas Huik

Tallinna Tehnikakõrgkoolis töötutele suunatud projekt täitis oma eesmärgi, kuna selle toel on praeguseks tööle rakendunud 80 protsenti koolitustel osalejaist.


Tehnikakõrgkool vedas Euroopa sotsiaalfondi toetusel projekti, mille peamiseks eesmärgiks oli töötute - eriti just vanemaealiste, puudega inimeste ning mitte-eestlaste tööhõivesse toomine.

Lisaks spetsiaalsele koolitusele masina- ja metallitööstuse ning logistika valdkonnas, jagati projekti raames teadmisi ka ettevõtluses ja õpetati keeli.

METLOG projekti raames käivitus 4 spetsiaalselt töötutele suunatud koolitusprogrammi (ekspedeerija, keevitaja, CAD-projekteerija ja CNC pingi operaator), milles osalemiseks toimus konkurss koostöös töötukassaga.

Kokku valiti koolitusprogrammides osalema 122 osalejat, kellest 96 lõpetas edukalt ja sai ka vastava tunnistuse. Keevitaja kutsekvalifikatsiooni sai 14 inimest, APJ metallilõikepingi operaatori kutse omistati 15 osalejale ja ekspedeerija rahvusvahelise FIATA koolitustunnistuse sai 5 inimest.

Projekti raames tegeleti aktiivselt veel individuaalse nõustamisega ettevõtluse alustamiseks ja muudes küsimustes ning pakuti pakuti tuge ka pärast tööle saamist erialase ning psühholoogilise nõustamise näol.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles