Kaubandustöötajad pooldavad poodide lahtiolekuaegade lühendamist

BNS
Copy
13.03.2020. Smuuli tee Maxima.
13.03.2020. Smuuli tee Maxima. Foto: Tairo Lutter

Eesti Kaubandus- ja Teenindustöötajate Ametiühingu esinaise Elle Pütsepa kinnitusel on tänases olukorras kaupluste lahtiolekuaegade lühendamine igati põhjendatud ning seda võiks teha kogu riigis.

«Praegune olukord, kus osad kauplused on otsustanud lahtiolekuaegu lühendada ja teised mitte, tekitab ostjates segadust,» ütles Pütsepp pressiteate vahendusel ja lisas, et niipea, kui peaks viirusepuhang veelgi kiirenema, võiks sulgeda kõik kauplused peale toidupoodide ja apteekide.

Kaubanduskeskuste ja kaupluste lahtiolekuaegade lühendamine aitab Pütsepa sõnul minimaliseerida viiruse levikut, kuna see võimaldaks piisava põhjalikkusega tegeleda tavapärasest põhjalikuma müügipindade puhastamise ja desinfitseerimisega.

«See annaks ka võimaluse täita kaubariiuleid, vältides kontakti klientidega, ja paremini kaitsta nii kaupluse töötajate kui ka klientide tervist,» rääkis Pütsepp, soovitades klientidel otsekontakti minimaliseerimiseks eelistada ostude eest tasumisel sularahale pangakaarti ja viipemakseid.

Lisaks kutsuvad kaubandustöötajad oma tööandjaid suhtuma oma töötajatesse hoolivalt ning mitte lõpetama töölepinguid kergekäeliselt. «Teadmatust ja muret tuleviku pärast on töötajate seas palju ning üks suuremaid hirme on seotud töölepinguseaduse paragrahvi 37 kasutamisega, mis võimaldab töötaja alampalgale viia,» rääkis Pütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles