Omniva: 7 põhimõtet paki- ja postitoiminguteks eriolukorras

Tarbija24
Copy
Omniva Viljandi postkontor.
Omniva Viljandi postkontor. Foto: Elmo Riig

Eriolukorras saab igaüks midagi ära teha, et Eesti oleks kõigi jaoks ohutum paik, edastas riiklik postiteenuse osutaja Omniva. Selleks puhuks reastas ettevõte seitse nõuannet, kuidas posti- ja pakitoiminguid tehes nii enda kui teiste tervist hoida.

Pakkide saatmisel ja saamisel eelista pakiautomaati

Koroonaviirus levib piisknakkusena, mistõttu tasub vältida kaubanduskeskuseid ja rahvarohkeid kohti. Igaüks saab oma nakatumise riski vähendada, kui kasutab saadetiste edastamiseks just õues asuvaid pakiautomaate. Kaupa e-poodidest tellides eelista samuti võimalusel õuesasuvat kontaktivaba automaati kullertranspordile ja postkontorile.

Pakiautomaati kasutades puuduta ekraani kindaga

Käte pesu ja desinfitseerimine on teadaolevalt parim kaitse viiruse eest. Omniva töötajad on varustatud des-vahenditega ning Tallinna ja Tartu pakiautomaatide ekraane puhastatakse igapäevaselt, teistes piirkondades nii tihti kui võimalik. Lisaks hügieeninõuetest kinnipidamisele aitab tervena püsida ka otsese füüsilise kontakti vältimine avalike pindadega. Näiteks saab pakiautomaadi puutetundlikku ekraani kasutada ka kinnastega.

Eelista sularahale kaarditehinguid ja eriti viipemakset

Piisknakkusena leviv viirus võib levida ka materjalidele ja pindadele, mida nakatunu kätega katsub. Vaatamata sellele, et viirus paberil pikalt vastu ei pea, palub Omniva võimaluse olemasolul tasumisel kasutada sularaha asemel pangakaarti. Selleks, et vältida kontakti makseterminaliga on võimalik kõikides pakiautomaatides tasuda ka viipemaksega.

Külasta postiasutust ainult äärmisel vajadusel

Selleks, et vähendada inimeste omavahelist kokkupuudet ja piirata viiruse levikut palub Omniva klientidel eelistada iseteeninduskanaleid ja postkontorisse pöörduda vaid äärmisel vajadusel. Kõik postkontorid ja postipunktid on eriolukorras klientidele avatud, kuid töötajate ja külastajate tervise huvides piiratakse teenindussaalis korraga viibivate inimeste arvu. Postkontorisse minnes palub ettevõte kõigil kinni pidada kohapealsetel siltidel, märgistel ja juhistel öeldust.

Telli postkontoris müügil olevad kaubad e-poest otse postkasti või pakiautomaati

Omniva e-poes on esindatud kogu postkontoritest tuttav kaubavalik. Kirjade saatmiseks vajalikud ümbrikud ja margid, post- ja õnnitluskaardid, saadetiste pakkimiseks karbid ning täitematerjal. Väikesemõõdulised veebipoest tehtud ostud toob postikuller koduväravas asuvasse postkasti. Suuremate mõõtmetega kaubad, mis postkasti ei mahu, toimetab kuller kliendi jaoks sobivaimasse pakiautomaati.

Hoia distantsi ka postitöötajaga

Terviseameti soovitustest lähtudes tuleb hoida teise inimesega vähemalt meetripikkust vahemaad. Oma töötajate ja klientide tervise huvides soovib Omniva kõikidele südamele panna, et distantsi tuleb hoida ka postkontoritöötajate, kullerite ja teiste eesliini töötajatega. Soovitusi silmas pidades ei sisene Omniva kullerid eriolukorras siseruumidesse ja annavad saadetisi üle vabas õhus, et vältida lähikontakti saajaga.

Ära võta saadetist haigena vastu

Haigestumise korral tuleks kõik kullersaadetised suunata võimaluse korral pakiautomaati või lükata kättetoimetamist edasi kuni tervenemiseni. Paki hoiutähtaegade pikendamine pakiautomaatides ja postkontorites on tasuta, et haigussümptomitega inimene saaks end rahulikult kodus terveks ravida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles