Piimapakis peitus surnud hiir

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimaklaas.
Piimaklaas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Saaremaa Tornimäe kauplusest paki piima ostnud mees leidis kodus suppi keetma asudes tühjaks valatud piimapaki põhjast surnud hiire.

Levala külas elav Jaan Leiner oma teisipäevasest avastusest löödud ei olnud, kuid terve potitäis piimasuppi tuli siiski kassidele ja koertele sööta, kirjutab Saarte Hääl.

«Juhtub ikka. Ega see mind ehmatanud, olen juba selles eas, et ei ehmata enam millegi peale,» ütles Leiner.
Ta rääkis, et keetis poest ostetud 3,5-protsendilisest Valio piimast suppi, kuid polnud õnneks seda veel maitsta jõudnud. Kallas piima potti ära, kui avastas, et pakis on veel midagi peidus.

«Lõikasin selle külje pealt lahti ja seal ta siis oli – jalad kenasti puhtaks pesnud, selline väike, karvad olid peal,» meenutas ta.

Leiner viis tühjaks valatud piimapaki ühes hiirega Tornimäe poodi tagasi ning Valiost lubati Saaremaale saata täna oma esindaja, kes võtab need endaga kaasa.

Leineri sõnul väitis Valio talle, et hiire piima sisse sattumine pole võimalik, kuid mees pole seda oma kinnitusel ometi ise sinna pannud. Seda enam, et piimapakk pole tal kodus lahtiselt seisnud, et hiir sinna ise sisse oleks pääsenud.

Piimatootjat Jaan Leiner aga sellegipoolest ei süüdista, vaid usub, et Valios vaadatakse nüüd oma masinad kindluse mõttes põhjalikult üle.

Piimatootja kinnitas, et tootmises ei ole võimalik ühelgi hiirel piimapakki pääseda. Valio Eesti ASi turundusjuht Lauri Betlem ütles, et selline asi on täielikult välistatud.

Ta selgitas, et tööstuses on kinnised mahutid ja torud, mida mööda piim liigub, ning niisamuti on kinnine pakkemasin. Sealsamas on ka pakendiks voltimata kartongid.

«Masinas toimub paki voltimine ja täitmine. Ehk siis sisuliselt puudub võimalus, kust saaks hiir pakendisse minna,» ütles ta.

Kõige tõenäolisem seletus juhtumile on Betlemi sõnul ikkagi see, et hiir pääses piimapakki siis, kui see juba tarbija kodus avatud oli.

«Loomulikult tahame näha, mis kuupäevaga see piim oli, siis saame järele vaadata, millal see toodeti ja mis tootmises toimus. Kuid fakt on ikkagi see, et hiir sinna piimapakki tööstuses pole sattunud,» sõnas ta.

Täpselt sama rõhutas ka Saaremaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Ilona Metsrand. «Tehnoloogiliselt ei ole see lihtsalt võimalik, teades seda kinnist süsteemi, kuidas piima tehakse ja kuidas see pakki jõuab,» väitis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles