Galerii ⟩ Suletud kaubanduskeskused on kui modernsed tondilossid (2)

Tarbija24
Copy

Alates tänasest on kaubanduskeskustes üle Eesti suletud kõik kommertspoed, mis ei paku elutähtsaid teenuseid.

Alates tänasest pidid enamik kaubanduskeskustes olevaid poode oma uksed sulgema. Avatuks võivad jääda vaid toidupoed (ka spetsialiseerunud, nt juustupoed), apteegid, telekommunikatsiooni ettevõtete müügikohad, pangakontorid, pakiautomaadid ning kauplused, kus müüakse või laenutatakse abivahendeid ja meditsiiniseadmeid abivahendi kaardi või meditsiiniseadme kaardi alusel. 

Valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik Kateriin Pajumägi täpsustas, et apteekidele ja toidupoodidele peab ligipääs jääma, seega keskused uksi täielikult ei sulge.

Pajumägi täpsustas, et valitsuse eesmärk kaubanduskeskuste sulgemisega ei ole sortimenti piirata, vaid minimeerida inimeste koosviibimist suletud avalikus ruumis. «Kaubanduskeskused pannakse kinni eelkõige just aatriumite ja koridoride pärast, kus ühel ajal võib kõrvuti sattuda väga palju inimesi. Samuti soovime ära hoida noorte kogunemisi ja hängmist,» selgitas ta.

Uudset olukorda käisid Kristiine, Ülemiste ja Rocca al Mare keskustes kaemas lehelugejad, kes nähtu piltidele ja videole talletasid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles