Tallinnas loodi tasuta rattalaenutus

Tarbija24
Copy
Tallinlased saavad koroonakriisi ajal rentida Bikeepi rattaparklatest tasuta jalgrattaid.
Tallinlased saavad koroonakriisi ajal rentida Bikeepi rattaparklatest tasuta jalgrattaid. Foto: Bikeep

Inspireerituna läinud nädala neljapäeval valitsuse pressikonverentsil kõlanud mõttest, et Eesti linnades võiks kriisi ajal kaaluda ühistranspordi asendamist jalgrataste rendiga, lõi idufirma Bikeep võimaluse pealinnas jalgrattaid tasuta laenutada.

Kui Mart Helme rääkis kriisi ajal ühistranspordi asendamisest jalgrattarendiga, siis pidas ta ennekõike silmas väiksemaid Eesti linnu, kuid alates nädalavahetusest on taoline liikumisalternatiiv olemas just pealinlastel. «Kuna lahendus on mõeldud kriisiolukorras kodanike liikumise turvalisemaks ja hõlpsamaks muutmiseks, siis ratta kasutusega mingeid tasusid ei kaasne,» rääkis Bikeepi tegevjuht Kristjan Lind. 

Nädalavahetusel paigaldas ettevõte oma rattaparklatesse jalgrattaid, mida kõik saavad läbi Bikeep rakenduse tasuta rentida. Rentija tuvastatakse läbi Smart-ID, Mobiil-ID või ID-Kaardi. Esialgu ajalist piirangut rattakasutusel ei ole ning loomisel on ka lahendus pikaajaliseks jalgrataste rendiks.

Jalgrattad on inimeste isiklikud sõiduvahendid, mille nad on ühiskasutusse andnud, lisaks on praeguseks ca 10 rattaga panustanud ettevõte Konverter.ee. «Kõige fantastilisem on kogu projekti juures see, et jalgrattad tulevad linnakodanikelt endilt, kes annavad need kriisi ajal teistele kasutada. Pärast olukorra lahenemist jagame need omanikele tagasi. Väga suur abi on juba olnud Konverter.ee antud jalgratastest ja täname City Bike OÜ-d, kes on nõu ja jõuga rataste hoolduse juures abiks olnud. Suur tänu neile, sest keegi meist ei saa selle eest tasu,» lisas Lind, kes palus jalgratastega käituda heaperemehelikult.

Jalgratta laenutamiseks on vaja Bikeepi mobiilirakendust ja seejärel näeb juba rakenduse kaardilt parklate asukohti. Parklas tunneb rendiratta ära sadula küljes oleva sildi «rendi mind» järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles