Kas elu- ja õnnetusjuhtumikindlustus kaitseb koroonaviiruse vastu?

Tarbija24
Copy
Kindlustus, tervisekindlustus, kindlustus haiguste vastu. Pilt on illustratiivne.
Kindlustus, tervisekindlustus, kindlustus haiguste vastu. Pilt on illustratiivne. Foto: Pixabay

Praeguses kriisiolukorras on inimeste huvi elu- ja õnnetusjuhtumikindlustuse vastu märgatavalt tõusnud, näitab kindlustusselts ERGO statistika. Sageli aga ei mõisteta, mis on nende kahe kindlustusliigi erinevus ning kas mõni neist kaitseb ka koroonaviiruse korral. 

«Hea on teada, et elukindlustuslepingu mõistes ei ole viirushaigus force majeure ehk vääramatu jõud, mis välistaks kaitse. Kui peaksidki haigestuma koroonaviirusesse või näiteks grippi, siis elukindlustus on taastumisel hüvitissumma ulatuses abiks, kui vastav kaitse selleks on valitud,» selgitas ERGO elu- ja tervisekindlustuse arendusjuht Dekla Uusma.

Meeles peab aga pidama, et lepingu sõlmimisel soovib kindlustusselts infot olemasolevate haiguste kohta. Seega kui haigusnähud juba ilmnevad, on hilja kindlustusse pöörduda.

Uusma selgitas, et sageli aetakse segi elu- ja õnnetusjuhtumikindlustus. Tasub teada, et õnnetusjuhtumikindlustuse puhul makstakse hüvitist ainult trauma ja õnnetuse korral, näiteks kui on lihaste rebestus või luumurd.

Õnnetusjuhtumikindlustuse lepingusse valitud surmahüvitist makstakse samuti ainult õnnetusest põhjustatud surma korral, näiteks kukkumise või autoõnnetuse tagajärjel. «Tihti arvatakse, et ka terviserike on õnnetus, kuid seda loetakse haiguseks. Seetõttu aitab terviserikke korral siiski elukindlustus,» selgitas Uusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles