Valio: tööstuses hiir piimapaki sisse ei sattunud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näritud piimapakk, millest tuli päevavalgele uppunud hiir.
Näritud piimapakk, millest tuli päevavalgele uppunud hiir. Foto: Valio

Valio turundusdirektori Lauri Betlemi sõnul ei saanud Saaremaal Valio piimapakist leitud uppunud hiir sinna sattuda tehases, seda kinnitavad tugevad puremisjäljed kilepakendil.

Tänane Saarte Hääl kirjutab juhtumist, kus kauplusest paki 3,5 protsendilist piima ostnud mees leidis kodus suppi keetma asudes tühjaks valatud piimapaki põhjast hiire. «Olles täna tutvunud piimapaki ja selle sisuga, võime anda oma hinnangu sellele, et kilepaki nurka on näritud ja et hiir pidi pakki sattuma pärast piimapaki poest kojutoomist,» pakkus Betlem.

«Lisaks kinnitasime tänases Saarte Hääles, et hiire või ükskõik mille sattumine piimapakki tootmisliinil on välistatud. Laeva meiereis on piima valmistamise ja kilesse pakkimise seadmed projekteeritud ja ehitatud selliselt, et võõrkehade tootesse sattumine on välistatud,» rõhutas Betlem.

Betlem ütles, et valmistoote mahutid ja torustikud on kinnised ning mitmes kohas on torustikel sõelad. «Kilepakkemasin on samuti kinnine ja kilepakend moodustub pakkemasina sees. Pakendi täitmise toru otsas on ühe millimeetriste avadega sõel, millest hiiresuurune objekt läbi ei mahu. Pakend keevitatakse kinni enne masinast väljatulekut,» kirjeldas turundusdirektor tootmisliinil toimuvat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles