Invaru toob kriisi ajal abivahendid ohutult koju kätte

Copy
Invaru abivahendikeskus Tartu kesklinnas.
Invaru abivahendikeskus Tartu kesklinnas. Foto: Arno Mikkor

Esialgu katseprojektina käivitunud abivahendite kojutellimise võimalus Eesti suurimast abivahendikeskusest näitas, et nõudlus abivahendite ohutu kättesaamise vastu kriisiolukorras on suur. Seetõttu on nüüdsest võimalik tellida veelgi suuremat valikut abivahendeid kulleriga otse koju. 

Invaru alustas eriolukorra väljakuulutamisel abivahendite e-tellimise võimaluse pakkumist, et kaitsta koroonaviiruse eest peamist riskigruppi ehk eakaid ja nõrga immuunsüsteemiga inimesi, kes moodustavad ca 80 protsenti abivahendikeskuse külastajatest. 

«Alustasime esialgu riikliku soodustusega inko- ja nahahooldustoodete kojutoomise võimaluse pakkumist. Kuna palju huvi on tuntud ka teiste abivahendite tellimise vastu, laiendasime kullerteenuse toodete valikut ning edaspidi saab kojukandega osta ka olme-, treening- ja liikumisabivahendeid,» selgitas Invaru klienditeenindaja Siiri Kaska. 

Vastavalt sotsiaalkindlustusameti loale saab riikliku soodustusega tellida koju nahahooldustooteid ja inkotarbeid. Lisaks saab tellida koju riikliku soodustuseta tarvikuid, nagu kargud ja kepid, söömiseks, riietumiseks ja võimlemiseks mõeldud abivahendid ning imikute hooldamiseks mõeldud vahendid. «Lisaks eakatele ja madala immuunsüsteemiga inimestele soovime kaitsta ka emasid ja vastsündinuid, kel on praegu turvalisem kasutada kullerteenust,» lisas Kaska.

«Riikliku soodustusega tellimuse puhul on oluline meeles pidada, et kulleri vahendusel riikliku soodustusega abivahendeid soetades jääb esialgu täitmata isikliku abivahendi kaart. Tellimuse teinud inimene peab kindlasti 30 päeva jooksul pärast eriolukorra lõppemist esitama Invaru esinduses isikliku abivahendi kaardi, et teha sissekanne soodustehingu kohta. Kui isikliku abivahendi kaart jääb 30 päeva jooksul pärast eriolukorra lõppemist esitamata, peab abivahendikeskus paraku hiljem ostu kohta täisarve vormistama,» paneb Kaska südamele.

Invaru abivahendikeskus on liikumiserivajadustega inimeste abivahenditele spetsialiseerunud valdkonna ekspert. Eesti üheksas linnas asuvates teeninduspunktides käib iga kuu enam kui 10 000 abivajajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles