Ka elektriautode rendiga tegelev ettevõte sisenes toiduveo turule

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Eleporti tegevjuht Raul Potisepp ülikiire elektriautode laadija esitlusel.
Eleporti tegevjuht Raul Potisepp ülikiire elektriautode laadija esitlusel. Foto: Eleport

Eile kirjutasime, et kohalikul toidukullerite turul on konkurentsi pakkuma tulnud Citybee, Tallink ja Mojo Rides. Samaga on alustanud ka tavatingimustes elektriautode rendi ja laadimisjaamade paigaldusega tegelev ettevõte Eleport, kes lansseeris koostöös Kaupmees ASiga toidukaupade e-poe.

Unikaalseks teeb Eleporti sõnul teenuse see, et toitu vahendatakse elektriautodega, mistõttu jõuavad toidukaubad hulgilaost koduukseni keskkonnasõbralikult.

Seoses eelmisel kuul riigis kehtestatud eriolukorraga sooritavad inimesed üha rohkem oste internetis. Kuigi kokkuvõttes on see e-poe omanikele rõõmustav uudis, sai üsna ruttu murekohaks tarneahela pikkus ja kojuveo kiirus – mahtude ootamatu suurenemise tõttu ei olnud võimalik kojuvedude aegu enam paari päeva sisse mahutada ja need pikenesid nädalani, edastas Eleport pressiteate vahendusel.

«Toidukaupade koju tellimine suurtest poodidest on naeruväärselt pikkade ooteaegadega. Täna tellid kauba, kätte saad alles nädala pärast,» rääkis Eleport OÜ tegevjuht Raul Potisepp. Turul sellist kitsaskohta nähes otsustas ettevõte ise probleemi lahendama hakata. «Koostöös hulgifirmaga Kaupmees saame pakkuda laia kaubavalikut ning toimetada ostud inimestele koju fossiilkütuseid kasutamata,» sõnas Potisepp.

Toiduveo turule sisenes ettevõte, kuna nõudlus taksoteenuse järele on eriolukorra ajal oluliselt vähenenud ja varem keskendus Eleport enim just elektriautode rentimisele taksofirmadele ja äpitaksojuhtidele Tallinnas ja Tartus. «Proovisime kiirelt ümber orienteeruda ja leida muid viise, kuidas praegusel ajal keskkonnasõbralikult kasulik olla,» selgitas ettevõtte juht Potisepp.

Kojuveo hind Tallinna piires on 5 eurot, Viimsisse ja Peetrisse 8 eurot.

Tööturu keerulistes oludes – koondamised, palgata puhkused – teeb Eleport ka liitumiskutse neile, kes soovivad lisatasu teenimiseks kulleriteenust osutada. Soovijatel palutakse võtta ühendust telefonil 5813 1476 või kirjutada mari@eleport.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles