Kohalik lihatootja kavatseb suveks valmistada rohkem grilltooteid kui mullu

Tarbija24
Copy
Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük 2020. aprillis.
Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük 2020. aprillis. Foto: Andres Raudjalg

AS Nõo Lihatööstus andis teada, et alustas sel nädalal suvetoodete valmistamist. Kokku plaanib lihatööstus algavaks hooajaks turule tuua 635 000 kilo grilltooteid, mida on 10% rohkem kui aasta varem.

«Kriisiajal on kodune lihatarbimine tõusnud, sest inimesed veedavad palju aega kodus ja senisest rohkem tehakse ise süüa. Teisalt on meie jaoks kadunud paljud ärikliendid söögikohtade näol, kes on kriisi tõttu ajutiselt oma uksed sulgenud või tegevust oluliselt piiranud. See paneb meid hetkel pingutama just koduse lihatarbija nimel. Seda enam, et inimesed praegu ka ei reisi, mistõttu jääb suurem tarbimine Eesti piiresse,» rääkis selgituseks Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük, kelle sõnul on tootegruppidest pearõhk grillvorstidel ja linnulihal.

Kuna algavaks suvehooajaks prognoositakse lihatarbimise kasvu, plaanib Nõo Lihatööstus juurde palgata ka töötajaid.

«Suvi on meie jaoks aasta üks intensiivsemaid tootmisperioode, mistõttu vajame kindlasti abikäsi juurde. Lisaks otsime püsitöötajaid - puudus on eelkõige spetsialistidest, keda kohapeal ka ise välja koolitame. Väike eelis on toiduainetööstuse ja kogemustega töötajatel, kuid oleme avatud ka teiste sektori taustaga tööotsijatele,» lausus Kruustük.

Nädalake tagasi Postimehega lihamüügi teemadel vestelnud Kruustük lausus toona lisaks, et lihatoodete laiapinnaline müügimenu võib Eestis koroonakriisi taustal küll veidi langeda, ent täiesti ostmata seda kindlasti ei jäeta. «Tõenäoliselt hakatakse soetama vähem, aga paremat ja kvaliteetsemat toodet, mis meile iseenesest sobib,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles