«Vanima plaadipoe teine noorus» – mis on saanud Laseringist aasta peale füüsilise poe sulgemist?

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Tauno Kadak eelmisel aastal uksed sulgenud Laseringi Viru keskuse poes.
Tauno Kadak eelmisel aastal uksed sulgenud Laseringi Viru keskuse poes. Foto: Erakogu

Eelmise aasta aprilli keskel sulges oma viimase füüsilise kaupluse Eesti pikima elueaga plaadipood Lasering, mis alustas tegevust 1994. aastal. Veerand sajandit füüsilisi esindusi omanud kaupleja jätkab tegevusega veebikanalites. Kuidas on nii äri kui ka asjaajamine pärast viimase füüsilise poe kinniminekut muutunud, sellest rääkis Laseringi veebipoe administraator Tauno Kadak.

Nii Laseringi kaasomaniku Hiie Nurme kui ka veebipoe administraatori Tauno Kadaku sõnul oli Laseringi viimane, Viru keskuses paiknenud esindus näidanud enne sulgemist aastast aastasse stabiilseid numbreid, ent pidevalt kasvav üürikoormus tähendas seda, et kätte ei jäänud suurt midagi ning teenitu läks kohe uuesti kulude katteks. Nurme kinnitas Postimehele sel kevadel, et kui poe rendileping poleks Viru keskusega lõppenud, poleks olnud otsest vajadust just 2019. kevadel seda sulgeda. Kuna uus leping oleks sõlmitud aga 3–5 aastaks, sai langetatud raske otsus, et uutes majanduslikes oludes ei hakata ebakindla tuleviku ees riskima. 

Lasering jätkab veebipoena, mis pandi püsti juba 2002. aastal ja kus on tänaseks ligikaudu 35 000 registreeritud kasutajakontot. Ollakse väiksemad kui kunagi varem (Viru poe sulgemisel töötas firmas kümme inimest, nüüdseks kõigest kaks), ent armastus töö vastu on säilinud ning Kadaku kinnitusel soovitakse endiselt olla oma lööklause väärilised: Laseringist saab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles