Eesti elanikud kulutasid välismaal reisimisele mullu üle 1,4 miljardi (3)

BNS
Copy
Reisimine.
Reisimine. Foto: Pexels / Porapak Apichodilok

Statistikaameti andmetest selgub, et Eesti elanikud kulutasid välismaal ööbimisega reisimisele mullu üle 1,4 miljardi euro ja riigisiseselt reisides enam kui 463 miljonit eurot.

Statistikaameti analüütiku Katriin Põlluääre sõnul on vara on öelda, milline saab olema koroonaviiruse lõplik mõju reisikulutustele 2020. aastal, ent selge on see, et need omajagu vähenevad. 

«Eelmisel aastal ööbiti enam kui 1,7 miljonil välisreisil ja 3,4 miljonil sisereisil. Võib arvata, et nendest näitajatest jääme tänavu üsna kaugele,» ütles Põlluäär pressiteates.

«Põhiküsimus on, kas ja kui kiiresti taastub pärast eriolukorra lõppu inimeste võimalus ja võimekus reisida. See määrab lõpuks ka selle, millisest kukkumisest tuleb mulluse 1,8 miljardi euro asemel rääkida tänavust aastat kokku võtma hakates,» lisas ta.

2019. aastal kulutasid Eesti elanikud välismaal ööbimisega reisides keskmiselt 831 eurot ja kodumaal 133 eurot. Välisreisidele kulunud rahast enam kui poole moodustasid kulutused transpordile ja majutusele.

Enam kui pooltel välisreisidel ööbiti hotellides või muudes majutusasutustes. Tasuta majutus tuttavate või sugulaste juures oli inimestel 22 protsendil reisidest. Seevastu 60 protsendil sisereisidest oli ööbimine tasuta.

Enam kui pool 2019. aasta 1,7 miljonist ööbimisega välisreisist olid puhkusereisid ja ligi veerand tööreisid. Puhkusereise tehti kõige vähem aasta esimeses kvartalis, seejärel hakkas reiside arv jõudsalt suurenema. Ööbimistega välisreise tehti kõige rohkem naaberriikidesse Venemaale ja Soome.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles