Tallinnas alustas seemneraamatukogu (1)

Tarbija24
Copy
Laagna raamatukogu juhataja Valeria Sidorov seemnekappide juures.
Laagna raamatukogu juhataja Valeria Sidorov seemnekappide juures. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Laagna raamatukogu juures hakkas tegutsema seemneraamatukogu, mis pakub tallinlastele võimalust tasuta seemneid laenata.

Aktsiooniga soovib Keskraamatukogu, kelle alla Laagna raamatukogu kuulub, edendada kodust taimede kasvatamist. Tagastamistähtaegu ja viiviseid seemneraamatukogus ei ole. 

«Tallinna seemneraamatukogust leiab ennekõike rõdudele, terrassidele ja väikestesse linnaaedadesse sobivaid maitsetaimede, köögiviljade ja lillede seemneid. Keskraamatukogu hangib originaalseemneid ning laenutab neid väikestes kogustes seemnete valimiseks ja taimede kasvatamiseks vajaliku infoga varustatud pakendites. Seemneraamatukogu valiku rikastamiseks on oodatud lillede, püsikute ja maitsetaimede seemnete annetused,» edastas Keskraamatukogu pressiteates. 

Eriolukorra tõttu on Laagna raamatukogu ise lugejatele suletud, seemneraamatukogu huvilised saavad alates 5. maist seemnete valikuga tutvuda veebivahendusel ning soovitud seemned saab kontakativabalt kätte raamatukoguhoidjaga eelnevalt kokku leppides. 

Tallinna seemneraamatukogu rajamisel võeti eeskujuks Tartu Linnaraamatukogu 2018. aastal käivitatud sarnane teenus. 

Lisainfo on leitav seemneraamatukogu veebilehelt

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles