Omniva postkontorites pikemalt olnud pakid tagastatakse kolmapäeval

Tarbija24
Copy
Omniva Viljandi postkontor.
Omniva Viljandi postkontor. Foto: Elmo Riig

Omniva on eriolukorra ajal postkontoris olevate pakkide hoiutähtaegu automaatselt pikendanud kuni 12. maini. 13. mail saadetakse saatjatele tagasi pakid, millele omanik pole pikema aja jooksul järele tulnud.

«Palume kõigil klientidel, kelle pakid on eriolukorra ajal pikemat aega postiasutuses oodanud, neile enne teisipäeva õhtut järele tulla,» ütles Omniva teeninduskanalite üksuse juht Eve Vuks. «Kui klient soovib oma saadetist siiski kätte saada, kuid puudub võimalus pakile enne hoiutähtaja lõppu järele tulla, siis on võimalik kliendil saadetise hoiutähtaega ise pikendada. Selleks tuleb täita taotlus minu.omniva.ee keskkonnas,» täpsustas ta.

Lisaks on Vuksi sõnul samas keskkonnas võimalus ajutiselt suletud postkontorit asendavasse postiasutusse viidud pakk pakiautomaati tellida. Selleks peab pakk sobima automaati saatmiseks – kandma kliendi telefoninumbrit, olema sobiva suurusega (kaal kuni 30 kg ning maksimaalsed mõõtmed 39x38x64 cm) ning ilma dokumenti nõudva lisateenuseta. 

Järgmisel nädalal taasavatakse ka enamik kaubanduskeskustes asunud postkontoreid. Pakid, mille hoiutähtaeg pole 13. maiks möödas ning mis olid eriolukorra ajaks saadetud asendavasse postiasutusse, saadetakse taas tagasi algsesse postkontorisse. Vuksi sõnul võib paki naasmiseks kuluda paar päeva ning kui saadetis on kohal, saadetakse kliendile paki saabumise kohta uus teade.

Tavapäraselt hoitakse kliendi saadetist postkontoris olenevalt teenusest 7 või 15 päeva. Seoses eriolukorra ning sellest tingitud ajutiste postiasutuste sulgemisega pikendas Omniva aprilli alguses automaatselt kõikide postkontori saadetiste hoiutähtaegasid. Nüüd, kui eriolukorra piiranguid hakatakse leevendama, enam hoiutähtaegasid automaatselt ei pikendata ning pakid, mille hoiutähtaega pole klient ise pikendanud, tagastatakse saatjale.  

Seoses piirangute leevendamisega plaanib ettevõte taasavada eriolukorra ajal ajutiselt suletud postkontorid ning naasta tavapärase töörütmi juurde. Sellega seonduvalt on plaanis sulgeda ka ajutiselt pakkide väljastamiseks loodud pakiväljastuspunktid. Kindlaid sulgemiskuupäevi Omniva välja käinud pole, ent sulgemised toimuvad käsikäes eriolukorra ajal suletud postkontorite avamisega ning algavad tõenäoliselt järgmisest nädalast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles