Tarbijakaitse algatas maksejõuetuse menetluse Eesti reisiettevõtja suhtes

Tarbija24
Copy
Rand, reisimine. Illustratiivpilt.
Rand, reisimine. Illustratiivpilt. Foto: Pixabay

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) algatas reisiettevõtja Fix Ideed suhtes tagatise kasutamise menetluse, kuna TTJA andmetel ei ole aktsiaselts võimeline täitma reisijate ees võetud kohustusi.

TTJA kogub reisijatelt avaldusi ärajäänud pakettreisi, selle osa või lunastamata pakettreisi kinkekaardi eest tasutud raha tagasisaamiseks.

Avalduse esitamiseks tuleb täita vorm, mille leiab TTJA veebilehelt. Avaldus koos lisadokumentidega tuleb saata hiljemalt 14. juuniks e-posti aadressile reis@ttja.ee või tavapostiga Endla 10a, 10142 Tallinn. Pärast 14. juunit esitatud avaldused jäävad läbi vaatamata.

Reisiettevõttel AS Fix Ideed Estonia on kehtiv tagatis 35 000 eurot, mille on välja andnud Salva Kindlustuse AS.

Reisikorraldaja tagatist kasutatakse:

  • Reisijate reisilt tagasitoomiseks.
  • Vajadusel tagasitoomiseni majutamiseks.
  • Reisitasu tagastamiseks pakettreisi ärajäämise korral või hüvitise tasumiseks pakettreisi ärajäänud osa eest.
  • Tasu tagastamiseks lunastamata pakettreiside kinkekaartide eest.

Reisijatel, kes maksid reisi eest krediitkaardiga, soovitab amet ühendust võtta oma pangaga, et uurida makse tühistamise võimaluste kohta.

Kui reisiostja oli jõudnud sõlmida ka reisitõrkekindlustuse, tuleks pöörduda oma kindlustusfirma poole ja küsida üle, kas reisifirma maksejõuetus on kindlustuskaitsega hõlmatud.

Kui reisiettevõtjalt on ostetud üksikuid reisiteenuseid, näiteks ainult lennupilet või ainult majutus, siis ei kuulu need reisiettevõtja tagatise arvelt hüvitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles