Raskustes reisifirma suhtes alustati menetlust

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Loodusmatkajad
Loodusmatkajad Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) alustas menetlust reisiettevõtte Kumari Reisid üle, kes on sattunud makseraskustesse ega suuda täita enda lepingulisi kohustusi. 

Osaühing Kumari Reisid teavitas 25. mail tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametit (TTJA), et ei suuda oma makseraskuste tõttu täita lepingulisi kohustusi reisijate ees. Selle info põhjal algatas TTJA tagatise kasutamise menetluse.

TTJA kogub reisijatelt avaldusi ära jäänud pakettreisi või selle osa või lunastamata pakettreisi kinkekaardi eest tasutud raha tagasi saamiseks.

Reisiettevõttel osaühing Kumari Reisid on kaks kehtivat tagatist. Kehtivate tagatiste kogusumma on 20 000 eurot ning tagatiste väljaandjaks on AB «Lietuvos draudimas» Eesti filiaal.

Reisikorraldaja tagatist kasutatakse reisijate reisilt tagasitoomiseks, vajadusel tagasitoomiseni majutamiseks, reisitasu tagastamiseks reisijale pakettreisi ärajäämise korral või hüvitise tasumiseks pakettreisi ärajäänud osa eest, tasu tagastamiseks lunastamata pakettreiside kinkekaartide eest.

Avalduse esitamiseks tuleb 24. juuniks täita ja allkirjastada vastav vorm, mille leiab TTJA veebilehelt

Nendel reisijatel, kes maksid reisi eest krediitkaardiga, soovitatakse ühendust võtta oma pangaga, et uurida makse tühistamise võimaluste kohta.

Kumari Reisid OÜ on Eesti loodusturismi ettevõtte, mis asutatud 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles