Müügile tulid täislihast sardellid ja viinerid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad sardellid ja viinerid poeletil.
Erinevad sardellid ja viinerid poeletil. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Lihatööstus Maag tõi Rannarootsi kaubamärgi all esimesena Eestis turule 100-protsendise lihasisaldusega keeduvorstid, sardellid ja viinerid ühise nimetusega EHE.


Lihatööstus Maag juhataja Olle Horm ütles, et uue tootesarjaga taheti lõpetada arutelud selle üle, kui palju liha peaks üks vorst sisaldama. Ühe kilo vorsti saamiseks on kasutatud täpselt üks kilo liha, kusjuures pole lisatud paljukirutud lõhna- ja maitseained ning selliseid allergeene nagu laktoos ja glukeen.

Lihatööstuse müügi- ja turundusdirektor Meelis Laande ütles, et idee teostamiseks kulus napp kuu. «Nüüd ootame põnevusega, kuidas tarbija täislihast keedutooted vastu võtab,» lausus ta.
Esimestena võtsid EHE sarja müüki Selver ja Rimi, kuid peagi peaks neid leidma ka ETK ja Prisma kauplustest.

Uued sardellid ja viinerid lõhnavad liha järele, krõmpsuvad mõnusasti hamba all ja täidavad hästi kõhtu. Sellistena peaks neil ostjaid leiduma, kui ainult hind takistuseks ei saaks. Nimelt maksab täislihast keeduvorsti kilo kaupluse teenindusletis 6 eurot, tavaline lastevorst aga veidi üle 4 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles