Elektroonikamüüja kärpis töötajate palku

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kokku viie Tallinnas, Pärnus, Viljandis ja Tartus tegutseva Viva Elektroonika kaupluse omanikfirma kärpis möödunud aasta detsembrikuust oma töötajate palku.


Postimees.ee'le saabunud vihjete põhjal pandi Viva Elektroonika töötajad hiljuti tingimuse ette, et jaanuarist alates tuleb leppida senisest väiksema põhipalgaga või siis koondamisega.

«Kuna tööd ei ole kusagilt kohe võtta, jäi suur osa inimesi nõusse,» kirjutas eile üks lugeja, kes nimetas end kõnealuse firma töötaja lähedakses inimeseks.

Jaanuaris esitati aga tema sõnul töötajatele uus lepingu lisa, mille kohaselt põhipalk muutub juba detsembrist alates. «Kuna inimesed sellega nõus ei olnud enam, siis venitatakse palga maksmisega siiani,» märkis ta lisades, et palga väljamaksmise tähtajast on möödas juba nädal aega.

Viva Elektroonika omanikfirma Leventa AS omanik Jüri Monogarov tunnistas Postimees.ee'le, et majanduslikult raske aja tõttu on töötajate palku kärbitud ning et vahepeal tekkis sellega seoses ka konflikt.

Et töötajatel vähendati juba detsembrikuu palka, vastab tema sõnul küll tõele, kuid väidetavalt tehti seda reeglite järgi, olles neid sellest eelnevalt teavitanud.

«Praegu jõudsime töötajatega kokkuleppele, kõik töötajad kirjutasid lepingutele alla ja kõik saavad täna lõplikult oma palga kätte,» kinnitas Monogarov.

Firma omaniku sõnul tekkis vahepeal palkade väljamaksmisega arusaamatus - ta viitas kommunikatsiooniprobleemidele keskastmejuhtide tasandil ning märkis, et käis näiteks eile ka ise töötajatele olukorda selgitamas.

Lugeja kirjeldatu ei vasta Monogarovi sõnul päris tõele, kuid ta ei soovinud detailidesse laskuda. Nüüdseks on küsimus tema kinnitusel lõplikult lahendatud.

Lisaks märkis firma omanik, et täiesti loomulik on see, et majandusbuumi ajal saadud palkade vähendamine on valus ja sellega ei taheta leppida. «Mull on lõhkenud ja kõik asetub oma kohtadele,» ütles ta meenutades aastatagust olukorda, kus näiteks paljud kallite autodega ringisõitvad ehitusmehed polnud nõus ka 30 000-kroonise palgaga tööle tulema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles