Korteriühistutel napib kojamehi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kojamees Nikolai tänaval lehti koristamas.
Kojamees Nikolai tänaval lehti koristamas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Iseäranis talvine aeg koos lumekoristusega toob välja korteriühistute ühe suurima murekoha: head kojameest tuleb otsida tikutulega.

«Usaldusväärset ja head töötegijat, kes ühistu kinnistut korras hoiaks, on kaunis raske leida,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) Tallinna- ja Harjumaa büroo
juhataja Raimo Jõgeva. «Otsustavaks saab siin rahapuudus - majahoidja töötasu on küllaltki väike, et motiveerida näiteks parimais aastates meest sellele tööle asuma. Samas pole ühistutel võimalik väga palju ka majahoidjale-koristajale maksta.»
Head majahoidjat tuleks kindlasti tunnustada, leiab Raimo Jõgeva.
«Pealinn korraldab näiteks igal aastal konkursi «Tallinna linna lumemurdja», mullu ligi saja lumemurdja tiitlile esitatud kandidaadi hulgast korteriühistute kategoorias valiti parimaks KÜ Kotka 6 majahoidja Viktor Vassiljev. Eripreemia pälvisid Lasnamäe Valge tänav 18 majahoidja Inna, kes hoiab korras üheksa maja esised, ning Põhja-Tallinna korteriühistu Tuulemaa 23 majahoidja Tamara Rjabova, kes koristab maja õue ja kõnniteed suurel ristmikul. 2010. aastal sai uhke tiitli KÜ Tüve 14/16 majahoidja Evi Ennemuist,» toob Jõgeva näiteid.
Just talvel laseb majahoidja õlgadel palju kohustusi, olgu selleks siis libedusetõrje või lumekoristus. «Eriti siis, kui lund on palju, on see tõesti väga raske füüsiline töö.» Õnnega koos on Jõgeva hinnangul need ühistud, kel on võimalik oma majast sobiv inimene leida. «Eks kojamees, kes samas majas elab, tunneb ka suuremat vastutust,» hindas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles