Jõuluajal läks tavatult hästi kaubaks elektroonika

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Viru keskuse Euronics.
Pildil Viru keskuse Euronics. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaubanduskeskused nautisid jõulude ajal aastatagusest märksa suuremaid müüginumbreid, eriti jõudsalt kasvas elektroonika müük, kinnitasid nii Viru kui ka Ülemiste keskuse juht.
 

Viru keskuse juhatuse liige Ants Vasar ütles, et kriis ei ole küll päris möödas, aga ostjad on stressist üle saanud ja käituvad majanduslikele oludele vastavalt, vahendab ERR Uudised.

«13 protsenti oli selle aasta detsember ehk jõulukuu parem kui 2010. aastal,» ütles Vasar ja lisas, et eriti rõõmustab kaupmehi see, et rõivaste ja jalatsite osas oli kogu sügise korralik kasv, sest mitu aastat olid inimesed garderoobikaupade ostmisse väga tagasihoidlikult suhtunud.

Tarbijad on tema sõnul kriisi tagajärjel täiesti teistsugused, märksa ratsionaalsemad ning säästlikuma käitumisega, kuid näiteks elektroonika müük kasvas keskuses ligi 40 protsenti ning hästi läksid jõuluajal kaubaks ka kosmeetika, parfümeeria, apteegikaubad ja traditsiooniliselt mänguasjad.

Ka Tallinna ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits märkis, et eelmise aastaga võrreldes
läks jõulumüük üllatavalt hästi – kui aasta teistel kuudel oli tõusuprotsent 10 piires, siis
jõuludel oli keskuse kaupluste kogukäibe tõus 18 protsenti ning sarnaselt Viru keskusele osteti ka Ülemistest jõulukuul väga palju elektroonikat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles