Kortermaja elanikud lähevad linnaga kohtusse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. jaanuaril 2010 aastal sulgesid Soo 12 korteriühistu liikmed lasteaia juurde viiva tee.
18. jaanuaril 2010 aastal sulgesid Soo 12 korteriühistu liikmed lasteaia juurde viiva tee. Foto: Tiit Reinberg

Soo 12 elanikud kaebasid kohtusse Paide linnavolikogu otsuse kehtestada Soo tänava detailplaneering, et linn ei saaks korteriühistu maad sundvõõrandada.

Soo 12 elanike esindaja Kalle Grünthal esitas eelmisel nädalal kohtule kaebuse tühistada täielikult Paide linnavolikogu 2003. aasta 27. märtsi otsus nr 7, mis kehtestas Soo tänava detailplaneeringu.

«Meie saime sellest kaheksa aasta tagusest detailplaneeringu kehtestamisest teada alles möödunud aasta lõpul linnavalitsuse saadetud kirjast ja pole seetõttu saanud oma õigusi varem kaitsta,» põhjendas ta.
Grünthal selgitas, et kohtusse mineku põhjus on asjaolus, et linnavalitsus on astunud esimese sammu korteriühistu maa sundvõõrandamise suunas.

Tegemist on juba aastaid vana probleemiga. Soo 12 elanikele ei meeldi, et nende maad kasutatakse Sookure lasteaia parklana.
Täpselt kaks aastat tagasi läks konflikt nii teravaks, et ühel hommikul sulgesid Soo 12 elanikud oma maal asuva tee, mistõttu ei pääsenud lastevanemad autodega lasteaia juurde.


Paide linnapea Kaido Ivask ütles, et tema polnud 2003. aastal linnavalitsuses tööl, kuid usub, et detailplaneeringust on antud kodanikele teada nii, nagu kord ette näeb.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles