Naudi vihma veekindlas ja hingavas jopes

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex

Vihmase ilmaga ei pea õues midagi tegemata jääma, sest kvaliteetsed veekindlad riided on mugavad, hingavad ja nägusad. Umbsed, ebapraktilised ja ebamugavad kilekoti-laadsed üleriided jäägu igaveseks ajalukku. Need kaitsevad küll vihma eest, kuid mitte märjaks saamise eest, sest jope sisse tekkiv kehaniiskus ei pääse kuidagi välja. Hea veekindel jope ei ole umbne kilekott keha ümber.

Lahendus on 100% veekindel, kuid hingav jope, mis ei lase sellisel määral kehaniiskusel riiete alla koguneda, lastes üleliigse välja.

Vihmariiete valik sõltub mitmest tegurist: näiteks sademete hulgast, tegevuse intensiivsusest ja kestusest. Vastavalt sellele tuleb langetada otsus, kas valida 100% veekindel jope või hoopis vett hülgav riietus.

Veekindel vs. vett hülgav

VEEKINDEL

           MÄRKA MÄRKI - EN 343

 

VETTHÜLGAV

 Ebamugav ja ajutine, hind soodne   (10 eurot – 80 eurot):

 Veekindel PU, PVC, nailon PVC vms   materjalist tehtud kilejope ei hinga üldse.   See pakub küll kaitset vihma eest, kuid   mitte märja enesetunde eest. Sellise jope   kandjal hakkab kiiresti palav ja tulemus   on ebameeldiv märg enesetunne. Ka   materjal ise ei ole keha vastas kuigi   meeldiv, enamasti külm ja jäik. Lisaks   võib selline kilejope kiiresti rebeneda või   kulub välispinnale kantud veekindel   kattekiht ajajooksul maha.

 Väga hea valik, hind mõistlik (100 euro ringis või pisut enam)

 Kõige parem ja mugavam kaitse vihmase   ilma vastu on veekindlad ja hingavad   rõivad. Need valmistatakse kangast,   millel on tugevast ja vastupidavast   materjalist välispind, mis pahemalt
 poolt on kaetud veekindla ent hingava   membraaniga. Kõik õmblused on   veekindlaks teibitud. Selline lahendus   pakub täieliku kaitse vihma eest, kuid   säilitab kuiva ja hea enesetunde ning   optimaalsed olud jope sees.

 Väga hea valik, hind pigem kallis   (250 eurot – 500 eurot)

 Üks tuntuim veekindla membraani   tootjaid on GORE-TEX, mida peetakse   õigustatult parimaks maailmas.
 GORE-TEX membraaniga jope on 100%   veekindel ning tagab hea õhuvahetuse.
 Vett hülgavad rõivad pakuvad kaitset   ajutises või kerges vihmasabinas,
 tagades samal ajal pisut parema   hingavuse kui 100% veekindel riie.

 Talvisel ajal, kui õhutemperatuur langeb   miinuspoolele, vesi jäätub ning kaob   märjaks saamise probleem. Veekindlus ei   ole riietuse puhul enam oluline, küll aga   mugavus, hingavus ja soojapidavus.

 Vett hülgava jope kaitse vee vastu   saavutatakse hüdrofoobse kangaga, mis   tõrjub kokkupuutel vett tagasi. Sageli on   vett hülgav rõivas tegelikult veekindlast   kangast, kuid teipimata õmblustega, kust   pikemalt tugevama vihma käes olles, võib   hakata vett läbi tulema.

 Vahel aga on kangas töödeldud näiteks   DWR (Durable Water Repellent ehk   vastupidav vett hülgavus) viimistluse või   mõne nanoainega. See muudab vee
 kanga pinnal tilgaks, mistõttu see läbi   kanga ei imbu.

 DWR viimistlus ei mõjuta kanga   hingavust, sest see ei moodusta kihti   tekstiili pinnale, küll aga kulub see aja   jooksul kangalt maha.

SNICKERS Workwear veekindel, hingav jope

SNICKERS Workwear veekindlad, hingavad püksid         

Foto: Tamrex

Aga jalad?

Märka tervikut! Jalgade kuivana hoidmine on samuti tähtis. Vesi ei tule mitte ainult taevast alla, vaid pritsib ka maast vastu jalgu või voolab jope pealt reitele. Tõeliselt märja ilmaga vajad veekindlaid pükse, kvaliteetseid NOKIANi kummikuid või veekindlaid saapaid.

Tule lähimasse TAMREXi kauplusesse ja valmistu vihmaseks hooajaks nagu professionaal. Varusta end kvaliteetsete, mugavate, vastupidavate, funktsionaalsete ja nägusate rõivaste ja jalatsitega.

Tipptasemel Snickers Workweari veekindel ja hingav jope, soe Woolpoweri kampsun vaheriideks, Soomes käsitööna valmistatud NOKIANi kvaliteetkummikud ja TAMREXi Pro-sarja kindad, mis istuvad käes nagu valatud.

TAMREXi katuse alla on koondunud oma valdkonna maailma tipptegijad. Lisaks meeldivalt sõbralik ja professionaalne teenindus ja ilusad poed.

Copy
Tagasi üles