Tallinna Lennujaam kaotas augustis sadu tuhandeid reisijad

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Augustis läbis Tallinna lennujaama 84 387 reisijat, mis moodustas võrreldes eelmise aasta augustikuuga kõigest 26 protsenti reisijatest. Tegemist on suurima reisjate arvuga kuus alates koroonapandeemia algusest.

Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe sõnul oli augusti algus nii reisijate arvu kui ka avatud liinide osas positiivse trendiga. «Kuu teises pooles hakkasid ilmnema mõningased märgid reisijate arvu langusest,» nentis Pärgmäe. 

Tema sõnul tulenes see nakatunute arvu tõusust mitmetes Euroopa riikides ja lennupiirangute rakendumisest, mis omakorda mõjutaski negatiivselt lennureisijate arvu. Pärgmäe lisas, et kui kuu algul sai lennata 20 regulaarliinil, siis augusti viimasel nädalal toimisid otseühendused 14 linnaga.

«Koroonaviiruse nakkusjuhtude arvu kasv Euroopas on tekitanud lennunduses taaskord suure määramatuse olukorra. Reisijate jaoks lisab keerukust asjaolu, et erinevad riigid rakendavad viirusega võitlemisel ka väga erinevaid meetmeid, mida tuleb jooksvalt järgida,» selgitas ta. Ometi on Tallinna lennujaamal hea meel, et valitsus on astunud ennetavaid samme vältimaks lennuühenduste pea täielikku katkemist. «Frankfurdi, Riia, Helsingi, Varssavi, Kopenhaageni ja Londoni liini pidev töös hoidmine aitab kindlasti kaasa vajalike ärisidemete hoidmisele ja on positiivne samm majanduse taastumise suunas,» leiab ta. 

Augustis toimus kokku 2 183 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 70 maandumist ja õhkutõusu päevas. Kõige enam lennati suurematesse sõlmjaamadesse, milleks on Helsingi, Riia ja Frankfurt. Regulaarlendude keskmine täituvus oli 56 protsenti.

Alates 1. septembrist saavad Eesti elanikud kõrge koroonatasemega riigist saabudes teha lennujaamas ka koroonaviiruse testi. Esimesel päeval tehti lennujaamas 375 testi. Lennujaam palub reisijatelt mõistvat suhtumist ning teineteisega distantsi hoidmist, kui testi andmiseks on vaja veidi järjekorras oodata. Lisaks soovib lennujaam, et kõik reisijad viiksid ennast enne reisi kurssi sihtkohariigi piirangute ja nõuetega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles