ERR.ee: pangad on valmis klientidele laenupuhkust andma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge maksuametnik ostis soodushinnaga riideid.
Kõrge maksuametnik ostis soodushinnaga riideid. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riik ja pangad otsivad üksteisest sõltumatult võimalusi, kuidas aidata kodulaenu tagasimaksetega hätta sattunud inimesi; nii Swedbank kui SEB on valmis klientidele laenupuhkust andma.


Pangad kaaluvad maksepuhkuse andmist ka intressimaksete pealt, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Rahandusminister Ivari Padari sõnul mõtleb ministeerium võimalusele tagada inimeste laenuintresse, saades selleks katet tulumaksutagastuse ülemmäära vähendamisest.

Swedbankil on hinnanguliselt 500 klienti ehk vähem kui protsent kõigist klientidest, kes on juba mitu kuud hädas laenumaksete tasumisega, mis on tekkinud töökoha kaotusest või palgalangusest.

SEB ei ütle, kui palju nende klientidest hädas on, kuid mõlemad pangad kinnitavad, et on valmis klientidele laenupuhkust andma.

«Kui mingit muud varianti ei ole, siis on ka kompromiss intressimakse puhkuse osas võimalik,» ütles Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Aet Altroff.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles