Selgusid Eesti ihaldusväärseimad tööandjad

Tarbija24
Copy
Arendustööd häirivad Telia teenuseid.
Arendustööd häirivad Telia teenuseid. Foto: Žygimantas Gedvila/

2020. aasta ihaldusväärseimaks tööandjaks ehk ettevõtteks, kus eestimaalased kõige enam töötada sooviksid, valiti tänavu Telia Eesti. Esikolmikusse kerkis uue tulijana Eesti Energia kõrvale LHV Pank.

Töötajad valisid 2020. aasta Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks Telia Eesti, kes võttis armastatuima tööandja tiitli üle tänavu teise koha saavutanud Eesti Energialt. Kolmandaks kerkis LHV Pank, mis on ettevõtte seni parim tulemus.

Ihaldusväärsete tööandjate edetabelis olid tänavu veelgi domineerivamad ettevõtted, kes pakuvad võimalusi panustada tehnoloogia- või finantsvaldkonna arengusse – esikümnesse jõudsid ka TransferWise, Cleveron, Elisa Eesti, Swedbank, Pipedrive, Bolt Technology ja Playtech Estonia.

«Vaatamata tervisekriisist tekkinud ebakindlale ajale, on huvi ihaldusväärsete tööandjate heaks töötada väga suur – pea kaks kolmandikku (65 protsenti) töötajatest leidsid, et sobiva tööpakkumise korral on nad valmis oma tänast töökohta vahetama ja kandideerima ihaldusväärse tööandja tööpakkumisele,» kommenteerib uuringu tulemusi CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt.

«Palusime uuringus  töötajatel hinnata ka parimate tööandjate omadusi, et paremini mõista, mis teeb ühe tööandja vastupandamatuks», kirjeldab uuringut Henry Auväärt ja lisab, et koguni 98 protsenti vastanutest leidsid, et ihaldusväärsed tööandjad on innovaatilised ettevõtted, kus töötavad ettevõtlikud inimesed. «Lisaks on ihaldusväärsetel tööandjatel töövõtjate silmis ausa tööandja maine, ettevõttes on head karjääri- ja arenguvõimalused ning seal viiakse ellu olulist eesmärki, mis ühtib töötaja isiklike eesmärkidega.»

Kahekümne ihaldusväärseima tööandja sekka jõudsid veel ka Skype Technologies, Microsoft Estonia, Tallinna Lennujaam, Tallink Grupp, Utilitas, SEB Pank, Helmes, Apollo Group, Nortal ja Kaitseressursside Amet.

CVKeskus.ee korraldab Eesti ihaldusväärseimate tööandjate uuringut juba üheksandat järjestikust aastat. Tänavu viidi uuring läbi nii 2020. aasta esimeses kvartalis, kui ka kordusküsitlusena augustis ja septembrikuu alguses, et mõista paremini tervisekriisi mõju ja muutunud olukorda tööturul. Uuringus osales 5699 töötajat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles