Tarbijakaitseamet leidis ohtlikud vannimänguasjad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud mänguasjad.
Ohtlikud mänguasjad. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet avastas Babycity kauplusest vannimänguasjade komplekti Playgro Bathtime Animals, mis ei vasta ohutusnõuetele. Mänguasja maaletooja osaühing Kotryna sai ettekirjutuse komplekt müügilt kõrvaldada ja müüdud tooted tagasi osta.


Potentsiaalselt ohtlikest mänguasjadest teavitas tarbijakaitseametit tarbija, kelle laps oli kõnealuse mänguasjade komplekti saanud kingituseks. Tarbija kirjeldas, et komplekti kuuluval mänguasjal on kõhu all väike kummist osake, mis tuli selle küljest lahti, kui laps leluga mängis.

Samuti oletas tarbija, et laps oleks võinud selle väikse osakese kurku tõmmata. Hoiatust, et need mänguasjad ei sobi alla kolmeaastastele lastele, pakendil polnud.

Tarbija signaali alusel võttis tarbijakaitseamet Kotryna Tallinnas Tammsaare teel asuvast kauplusest Babycity testimiseks kõnealuse vannimänguasjade komplekti ning edastas selle terviseameti laborisse. Selgus, et mänguasjad ei vastanud ohutusnõuetele, kuna testimisel eraldusid osakesed, mis võivad põhjustada lämbumist.

Amet teavitas testi tulemustest maaletoojat, lootes et toode vabatahtlikult turult kõrvaldatakse. Kuna ettevõte seda ei teinud, tegi amet 12. detsembril 2011 osaühingule Kotryna ettekirjutuse kõrvaldada mänguasi Playgro Bathtime Animals müügilt ning nõuda juba müüdud tooted tarbijatelt tagasi.

Mänguasjade tagasiostmisest tuli firmal tarbijaid vähemalt ühe kuu jooksul teavitada oma müügikohtades üle Eesti ning ka e-kaupluse vahendusel.

Mänguasjakomplekti Playgro Bathtime Animals andmed:

  • tootekood: 9321104098641
  • luku ja sangadega kilepakendis sinistes-rohelistes toonides vannimänguasjade komplekt poistele;
  • komplektis on 8 eset: 2 rohelist kummist konna, 2 rohelist kummist kilpkonna, 2 sinist kummist krabi, 2 helesinist kummist vaala;
  • tootja Playgro LTD/Austraalia, tootjamaa Hiina
  • importija: UAB Kotryna, Dariaus ir Gireno g. 34 Lietuva,
  • maaletooja: Kotryna OÜ, Tammsaare tee 116, Tallinn 12917
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles