Ettevaatust: autodest varastatakse üha kallimaid asju

Tarbija24
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Pooled autodesse sissemurdmised toovad kaasa enam kui 500-eurose kahju, näitab Rapid Security varavastaste kuritegude analüüs.

«Politsei registreerib autodest varastamisi küll üha vähem, aga vargused lähevad suuremaks,» selgitas Skandinaavia turvafirma Rapid Security juhataja Vallo Põldma. «Tänavu on 47 protsenti vargustest toonud kaasa üle 500-eurose kahju, tunamullu oli nende osakaal alla 40 protsendi.»

Põldma kinnitusel on tänavu kasvanud ka suurte, enam kui 5000-eurose kahjuga varguste osakaal. «Viimasel viiel aastal on nii suure kahjuga vargusi olnud paar-kolm juhtumit sajast, tänavu juba seitse sajast,» lisas Põldma.

Politsei- ja piirivalveamet hoiatas hiljuti autodesse sissemurdmise eest. Harjumaal on viimasel ajal varastatud paljudest BMWdest elektroonikaseadmeid ja osi. Ohtlikeimad kohad autost varastamise osas on siiski Tallinna kesklinn ja Lasnamäe, aga ka Põhja-Tallinn. Harjumaa väiksematest asulatest registreeritakse enim autost vargusi Maardus, Keilas ja Haabneemes.

Põldma kinnitusel peletab vargaid kõige paremini nähtav ja töötav videovalvesüsteem. «Koduvalve hinnad on muutunud väga soodsaks, näiteks vajadust mööda laiendatav Videofiedi valvesüsteem maksab kuus vähem kui üks perepitsa,» rõhutas Põldma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles