DPD hoiatab ettevõtte nime kasutavate petukirjade eest

Tarbija24
Copy
DPD pakiautomaat. Foto on illustratiivne.
DPD pakiautomaat. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Viiruse tõttu on e-poodlemine ja veebiliiklus tunduvalt kasvanud, kuid sellega seoses on levima hakanud küberpetturite õngitsuskirjad. Ka kullerettevõte DPD Eesti on täheldanud, et viimasel ajal on ilmseks tulnud DPD nime kasutavad petukirjad, millega üritatakse varastada inimeste isiklikke andmeid või raha.

DPD nime kasutavate võltskirjadega on üritatud eraisikutelt välja petta andmeid ja raha ning ettevõtetelt on üritatud DPD nime alt sisse nõuda maksmata arveid. DPD Eesti müügi-  ja turundusjuht Janek Kivimurd selgitas, et mõningal juhul on petukirjades kasutatud ka DPD vana logo ning kui ettevõtetele saadetud kirjad on enamasti inglise keeles, siis eraisikud on saanud ka eesti keelseid kirju.

«Palume kõigil olla ettevaatlikud ja kõige olulisem on jälgida, milliselt aadressilt kiri on tulnud. Kindlasti ei tohiks vastata ega mingeid andmeid avaldada kirjadele, mis ei ole tulnud ametlikult dpd.ee lõpuga domeenilt,» märkis Kivimurd.

Tihti on petukirjad tulnud gmail.com aadressidelt ning kohati on aadressis kasutatud ka DPD nime mingil moel. Ametlikud DPD kirjad tulevad aga üksnes dpd.ee lõpuga aadressidelt. Samuti ei küsi DPD üldjuhul kirjade vahendusel inimeste isiklikke andmeid aga nõua ülekandeid.  

«Kahtlase kirja saamisel palume ühendust võtta DPD klienditeenindusega või ettevõtte DPD poolse halduriga. Nii saame koostöös regiooni DPD infoturbe inimestega omalt poolt võtta tarvitusele meetmeid petuskeemide leviku piiramiseks,» lisas Kivimurd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles