Hapu suitsuanduri hapud tagajärjed

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex

Elusid päästab ainult vaid töökorras suitsuandur. Nagu ka teised elektroonikaseaded, vananevad suitsuanduridki ajapikku. Aegunud andurid võivad hakata edastama valehäireid või lakkavad töötamast ilma, et teil sellest aimugi oleks.

Kas ka sina ostsin suitsuandurid sel ajal, kui nende olemasolu kodudes 2009. aastal kohustuslikuks muutus? Pane tähele, et möödunud on üle kümne aasta. Kui arvestada sellega, et keskpärase optilise suitsuanduri keskmine eluiga on 7 ja preemium anduril 10 aastat, on kätte jõudnud viimane aeg vanad suitsuandurid laest kokku korjata ning asendada need uute, moodsamate ja parema funktsionaalsusega suitsuanduritega.

Teadlikkus = PÄRIS ohutus

Oleme rahvana saanud vahepeal rikkamaks ja targemaks, oleme teadlikumad peremehed ja perenaised nii oma kodus kui oma riigis üldisemalt. Täna oskame ja saame endale lubada PÄRIS ohutust. Pole kahtlustki, et sellised ohutusseadmed, millelt ootame, kaitset iseenda, oma pere ja töötajate elule, pole kokkuhoiukoht ning neid osteta enam kust iganes nii odavalt kui võimalik. Nii nagu peame tähtsaks sõidukis olevate turvasüsteemide töökindlust ega oleks nõus sellega, kui näiteks turvakardinad said autole kõige odavamad, mis parasjagu saada olid.

Samuti on suitsuandurite, vingugaasiandurite ja tulekustutitega. Piisav hulk traagilisi õnnetusi mitmetes Eestimaa peredes on liigagi suur ohver teadlikkuse tõstmiseks ühiskonnas. Valus tõde on aga see, et need on aset leidnud ja iga täiskasvanu ülesanne on hoolitseda selle eest, et midagi niisugust ei juhtuks tema enda, laste ega vanematega.

Suitsuandurid päästavad elu, pulberkustuti vara

Tuleohutus on kodus täielik vaid piisava hulga suitsuandurite ja parima võimaliku tulekustuti olemasolu korral. Üks ilma teiseta on poolik: suitsuandurita hukuvad inimesed, tulekustutita hävib vara.

Foto: Tamrex

Suitsuanduri ülesanne on sekunditega põleng avastada (selleks paigalda suitsuandur igasse magamistuppa, elutuppa ja esikusse) ning teavitada ohust ruumis olijaid, kes õue joostes oma elu päästavad. Olenevalt tulekahju iseloomust, võib juba 3-4 minuti möödudes olla selles ruumis viibimine eluohtlik. Tulekustuti puudumisel polegi suurt midagi teha, kui kutsuda päästjad ja vaadata, kuidas kogu maine vara tuleroaks saab.

Töökorras tõhusa pulberkustutiga on võimalik vaid mõne minutiga üsna suur põleng omajõududega summutada, seega suurem osa kodust ja varast päästa. Pole teada, kui kaua läheb päästjatel aega kohalejõudmiseks. Kas elad päästekomando vahetus läheduses või kümnete kilomeetrite kaugusel lähimast? Kas liiklusolud soosivad või on päästjatel oht ummikusse jääda? Kas elad kergesti leitavas ja ligipääsetavas kohas või tänavasildid eksitavad ning oht on mitmete tõkkepuude taha jääda. Kõik need küsimused ja paljud teised veel on väga olulised enda peas läbi mõelda. Sest selle järgi on näha, kui palju ning kui heal tasemel varustus võiks olemas olla.

Honeywell suitsuandurid ja TAMREX preemium pulberkustuti

Üle 40 aastase kogemusega tuleohutusettevõtte Tamrex Ohutuse OÜ asjatundjad ei jäta palju valikuid. „Kui miski on parim, saab see olla vaid üks“, teeb staažikas Tamrexi tuleohutusosakonna juhataja Margus Oberschneider hea anduri otsimise väga lihtsaks. „Soovitan Euroopas toodetud Honeywell kvaliteetandureid, mis on töökindlad, funktsionaalsed, pika kasutus- ja garantiiajaga, kerged kasutada ja hooldada. Honeywell suitsuanduritel on 10-aastane eluiga, mis täies ulatuses tootjapoolse garantiiga kaetud ning 10 aasta jooksul ei pea ühtki tülikat patareivahetusoperatsiooni ette võtma. Väga kasutajasõbralik ja mugav lahendus,“ täpsustas Oberschneider.

Sama konkreetne on Oberschneider tulekustutit soovitades: „TAMREXi 6kg preemium pulberkustuti on see, mis peaks olema igas Eestimaa kodus ja ettevõttes. Selle töömaht on võrdne harilike 12kg pulberkustutitega, selle sees on parim pulber, selle voolik on valmistatud kvaliteetsest kummisegust, kõik selle kustuti küljes on võrreldes teiste meil müüdavate pulberkustutitega parem. Selle eluiga on 30 aastat või enamgi ning omalt poolt anname 10 aastase garantii.“

Foto: Tamrex

Ära unusta vingugaasiandurit

Oberschneider toonitas, et suitsuandurid tuleb panna elutuppa, esikusse ja igasse magamistuppa. Kodudes, kus esineb mistahes põlemisega seotud seade nagu ahjud, kaminad, gaasiboilerid vms, on vältimatu ohutusseade juba eelnevalt mainitud tootja Honeywell vingugaasiandur. Pulberkustuti asukoht olgu kõikidele pereliikmetele teda ja kergesti ligipääsetav. Nutikas oleks kogu perele tulekustuti kasutamine selgeks õpetada. Suurepärase võimaluse annavad suviti Eestimaa eripaigus Päästeameti ja vabatahtlike päästjate läbiviidavad ohutuspäevad.

TAMREXi 19 kauplust üle Eesti on toonud preemium ohutuse kõikjale ning lausa diivanilt tõusmata saab kõik vajaliku kojugi tellida.

Copy
Tagasi üles