Lugeja küsib: mida teha, kui naabrid teevad kodus töötamise võimatuks?

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy
Paljud inimesed asusid koroonakriisi ajal tööle kodukontorisse, osa on uue pandeemia kartuses jäänudki neisse tegutsema või võimaluse korral siirdunud suurematest asulatest maamajadesse.
Paljud inimesed asusid koroonakriisi ajal tööle kodukontorisse, osa on uue pandeemia kartuses jäänudki neisse tegutsema või võimaluse korral siirdunud suurematest asulatest maamajadesse. Foto: Sander Ilvest

Postimehele kirjutas murelik lugeja, kes uuris, mida teha olukorras, kus naabrid rikuvad päeval töörahu ning teevad kodukontoris töötamise peaaegu võimatuks.

Postimehele kirjutanu kurtis naabrite tekitatud müra üle, täpsemalt häirib teda naabri koera pidev vali haukumine. Tema sõnul ei ole selline käitumine terve lemmiklooma puhul normaalne ning võib viidata sellele, et koer on hädas või kannatab pideva stressi all. Ühtlasi teeb see kodukontoris töötamise keeruliseks ning häirib töörahu. «Mida sellises olukorras teha, kus rahu rikutakse päevasel ajal?» päris kirjutanu.

Eesti loomakaitse seltsi juhatuse liikme Geit Karurahu sõnul on sellise käitumise taga reeglina loomaomaniku tegematajätmine, kuid loomakaitset esialgu kutsuma ei peaks. «Kui koera haukumine on põhjustatud hirmust, ebamugavusest, üksildusest või energia ülejääkidest, siis tõenäoliselt tekitab see olukord loomale stressi, mis omakorda võib kahjustada tema tervist. Kindlasti tuleks ühendust võtta naabriga, tõenäoliselt vajavad koolitamist nii loomaomanik kui ka koer ning probleemidega tegelemine võtab aega,» rääkis Karurahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles