Vaata, millised on hetkel enim tahetud ametid

Tarbija24
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enim tahetud ametid on hetkel kaubandusvaldkonnas, kus soovijate arv ühele ametikohale on jõudmas 2000 kandideerijani, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. 

Populaarseimale kauba komplekteerija konkursile kandideeris rohkem kui 1800 töövõtjat, kaubanduse laotöötajaks pürgis pea 1500 ja ostuassistendiks pea 1100 töövõtjat.

«Huvi tööpakkumiste vastu on väga suur, mida peegeldab kõige selgemini fakt, et keskmine kandideerijate arv on 2019. aasta sama ajaga võrreldes kolmekordistunud,» kommenteeris tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt ja lisas, et tööandjate poolt avaldatud tööpakkumiste koguarv on 90 protsenti ulatuses taastunud tervisekriisi eelsele tasemele.

Endiselt pakuvad suurt huvi ka andmesisestaja ja -spetsialisti tööpakkumised, kus populaarseimad konkursid meelitasid kandideerima vastavalt 1017 ja 880 töövõtjat. Rohkem kui 500 kandideerijaga konkursse leidub veel kullerite, kontori- ja turundusassistentide ametikohtadel.

Ka juhtivatel positsioonidel ja spetsialistide tööpakkumistel on kandideerijate arvud hüppeliselt kasvanud, koguni 78 protsenti, kuid endiselt on tööandjatel keeruline leida erinevate valdkondade spetsialiste tõmbekeskustest kaugemale. Töötajate leidmine on kõige keerulisem hetkel hariduses ja tervishoiusektoris, kus huvi tööpakkumiste vastu on keskmisest tunduvalt madalam.

TOP 10: Hetkel enim tahetud ametid

1. Kauba komplekteerija

2. Laotöötaja kaubanduses

3. Ostuassistent

4. Klienditeenindaja

5. Andmesisestaja

6. Andmespetsialist

7. Kontoriassistent

8. Kuller

9. Turundusassistent

10. Moenõustaja

Kuidas tööd leida?

«Kuna kandideerimisaktiivsus on suur, tuleks enne CV saatmist kindlasti teha eeltööd nii ettevõtte kui ka pakutava ametikoha kohta. See aitab näidata tööandjale, et huvi asuda konkreetsele töökohale on tõsine ja tegemist ei ole läbimõtlemata kandideerimisega», soovitab Henry Auväärt.

Hea töö leidmiseks tuleb loomulikult endiselt olla ise aktiivne, hoida tööpakkumistel silm peal, anda endast tööandjatele märku ja panustada suurepärasele enesetutvustamisele. Samuti tuleks olla aus ja täpne nii CV-s kui ka tööintervjuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles