Tarbijakaitse: 12-liitrisesse kotti ei saagi panna 12 liitrit puid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK spetsialist Üllar Rosin aitas kontrollida Selverist, Statoilist, Prismast ja K-Rautast ostetud kaminapuude liigilist vastavust, kvaliteeti ja kogust.
RMK spetsialist Üllar Rosin aitas kontrollida Selverist, Statoilist, Prismast ja K-Rautast ostetud kaminapuude liigilist vastavust, kvaliteeti ja kogust. Foto: Raigo Pajula

Tarbijakaitseameti sõnul tähendabki märgistus pakendil mitte tegelikku sisu, vaid pakendi suurust.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnas, et antud juhtumit ilma konkreetsete toodete märgistusi nägemata on keeruline hinnata, kuid varasemate ametisse pöördumiste põhjal võib öelda, et ilmselgelt ei saa 12-liitrisesse kotti panna 12 liitrit puid – seda saab vaid siis, kui puud on saepuruna.

Teisisõnu öelduna - kui pakil on märgitud «küttepuud 12 liitrit», siis tulebki arvata, et tegu on pakendi mahtuvusega, mitte tegeliku sisuga.

«Kui märgistus on esitatud teisiti, siis võib olla seisukoht teine. Selleks tuleb aga märgistus üle vaadata,» selgitas Turetski.

Küttepuude mahuga seotud pöördumisi esitatakse ametile igal aastal  - 2011. aastal kolm, sel aastal on pöördumisi olnud viis. Kõikide puhul on märgistus olnud korrektne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles