Eger Ninn: reageerida või ära hoida

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eger Ninn.
Eger Ninn. Foto: Peeter Langovits

Viie bussitäie Egiptuses reisinud turistide kinnipidamine tekitab küsimuse, kui turvaline ikkagi on Egiptuses reisimine ning kust jookseb see ohupiir.

Olukorra ohtlikkust hinnata on keeruline ning vaadates näiteks reisifirmade ja välisministeeriumi käitumist, tundub, et tegelikult ei oska ka kõige teadjamad seda päris täpselt teha.

Kuigi Novatours lõpetas turvakaalutlustel ekskursioonide tegemise Kairosse juba neli nädalat tagasi, tühistati kõik ekskursioonid Luxorisse alles pärast kahetsusväärset juhtumit sellesse linna viival teel.

Samuti muutis välisministeerium Egiptuse reisihoiatust linnadevahelise reisimise kohta alles pärast Eesti turistide ohtu sattumist. Õnneks lahenes seekordne olukord hästi, keegi kannatada ei saanud ning bussis olnud turistid pääsesid vaid šokiga. Õnneks.

Siiski tekib küsimus, mida peaks tegema selliste olukordade vältimiseks, kus mitu bussitäit reisifirmaga reisile läinud inimesi satub kriitilisse olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles