Telegramm jõudis kohale kolme päevaga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telegrammi saatmine on suuresti ajalooks saanud.
Telegrammi saatmine on suuresti ajalooks saanud. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Venemaalt Eestisse saadetud, sugulase surmast teatav telegramm jõudis saajani kolmepäevase hilinemisega, telegramme vastu võttev firma süüdistab Eesti Posti kandesüsteemi, mis väidetavalt nädalavahetuseti kirju koju ei too.

Harjumaal Muugal elava Niina Venemaal Pihkva oblastis elavad sugulased saatsid 13. jaanuaril telegrammi sugulase Vitja surmast, naine sai telegrammi Eesti Posti kaudu kätte alles 16. jaanuaril, kirjutab Õhtuleht.

Eestis tegeleb telegrammide saatmise ja vastuvõtmisega OÜ Telegraf, mis varem kuulus Elionile, omanik ja juhataja Aleksandr Sahhan kinnitab, et nemad ei ole midagi valesti teinud.

Tema sõnul hakatakse telegrammi saabudes otsima kliendi telefoninumbrit, kuhu helistada ja telegramm ette lugeda, antud juhul aga inimese numbrit avalikes andmebaasides ei olnud.

Et Telegrafi töötajad numbrit ei leidnud, anti see edasi Eesti Postile, kes toimetab selle kohale tavakirjana ja vastavalt oma kandereeglitele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles