Swedbanki korteriühistute laenuintress hakkab sõltuma energiamärgisest

PM Majandus
Copy
Kortermaja renoveerimine.
Kortermaja renoveerimine. Foto: Meelis Meilbaum

Swedbank alustab korteriühistutele laenu pakkumist, mille intress ja maksimaalne pikkus sõltub renoveerimisel saavutatavast energiaklassist. Korterelamu madalenergiahooneks renoveerimisel on laenuintress tänasest korteriühistute keskmisest ligi viiendiku võrra soodsam ja laenutähtaeg senisest kümme aastat pikem.

Kõige soodsamad tingimused kehtivad kortermaja B-klassi madalenergiahooneks renoveerimise ette võtvatele korteriühistutele. Maksimaalne laenuperiood pikeneb kolmekümne aastani intressiga alates 1,99%. Korterelamu tervikrenoveerimisel reeglina eesmärgiks seatava C-klassi puhul on maksimaalne laenu pikkus senisest viis aastat pikem ehk 25 aastat ja keskmine intress 2,4%.

«Meie eesmärk on innustada korteriühistuid mõtlema renoveerimistöödel tavapärasest rohkem energiasäästule ja ehituskvaliteedile, mis on ühtviisi kasulik nii keskkonnale kui ka korteriomanikele,» ütles Swedbanki korteriühistute valdkonnajuht Janis Pugri. «Sageli sõltub vanemate korterelamute renoveerimisel saavutatav energiaklass vaid nutikamast projekteerimisest ja suuremast tähelepanust ehitusdetailidele.»

Kuna terviklikult korda tehtud ja energiatõhusam hoone on tulevikukindlam, võimaldas see pikendada seniseid maksimaalseid laenu tähtaegasid kuni kümne aasta võrra. Energiatõhususe laenu saab kasutada korterelamu tervikrenoveerimiseks, mille hulka kuulub kogu hoone soojustamine, tehnosüsteemide uuendamine, akende ja uste vahetamine ning soovi korral ka päikesepaneelide paigaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles