Kaubamaja eelistab võtmetöötajana kogemusega inimest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja osturalli.
Tallinna Kaubamaja osturalli. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbija24 küsib ettevõtjatelt, kuidas nad suhtuvad noorte palkamisse. Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp ütles, et kaubamaja eelistab kogemust enamasti vaid võtmetöötajate puhul.

Puusepp sõnas, et ega üks-ühest vastust sellele küsimusele pole. Tema sõnul lähtutakse pigem konkreetsest ametikohast ja inimesest.

«Sool, vanusel ja usutunnistusel ei ole seejuures tähtsust,» ütles ta.

Samas tõdes ta, et ei saa öelda, et kaubamaja eelistab kogemust või on eriti noortesõbralik.

«Meil on noori, kes on meile tulnud praktikale ja siia jäänud, samuti vanema generatsiooni esindajaid, kellel kaubamaja on ainuke töökoht olnud,» selgitas Puusepp. «Kui otsime võtmetöötajaid, siis eelistame kindlasti kogemustega inimest.»

Noored inimesed, kes kaubamajja tööle tulevad, on Puusepa sõnul valdavalt baasharidusega ja sügavama väljaõppe annab ettevõte.

Puusepp ei nõustunud väitega, et praeguses majandusolukorras eelistavad tööandjad kogemustega töötajaid ega taha noorte väljaõppele aega kulutada.

«Meie puhul see kindlasti ei kehti, vaatame ja lähtume ikka sellest, milliseid  töökohti meil on tarvis täita ja milliseid inimesi meil tarvis on,» kommenteeris firmajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles