Prisma langetab püsivalt osa toidukaupade hinda

Tarbija24
Copy
Sikupilli Prisma toidukaubad.
Sikupilli Prisma toidukaubad. Foto: Mati Hiis

Prisma langetab tänasest püsivalt enam kui 300 toidukauba hinda.

Viimasest Prisma Peremarketi tellitud uuringust tuleb välja, et enamiku Eesti inimeste arvates on toiduhinnad liiga kallid – hindu peavad kõrgeks 51 ptotsenti ning liiga kõrgeks 19 protsenti vastanutest. Uuringus küsitletud leidsid, et Eesti toiduhinnad ei ole proportsionaalsed palgatasemega ning on liiga kõrged, võrreldes teiste riikide hindadega.

Samuti märkisid osalejad, et nende sissetulekust kulub liiga suur osakaal toidule ning tervislik ja värske toit on ülemäära kallis. Tulemused näitavad, et toiduhinnad teevad inimesed murelikuks. Uuringu kohaselt kulub ligi veerandil inimestest toidule pool või isegi rohkem sissetulekust.

«Paljudel Eesti peredel on koroonaviiruse tõttu majanduslik olukord märgatavalt halvenenud ja üha suurem summa sissetulekust kulub toidule. Just seetõttu otsustasime, et langetame püsivalt sadade toodete hindu ning soodushinnaga tooteid leiab igast tootegrupist,» ütles Prisma Eesti maajuht Teemu Kilpiä.

Emori uuringu vastajatest 80 protsenti eelistab stabiilselt odavaid hindu lühiajalistele sooduskampaaniatele. Kilpiä sõnul otsivad inimesed praegusel keerulisel ajal stabiilsust. 

Foto: Prisma
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles