Püssis tuleb toasooja eest maksta 70 krooni ruutmeetrilt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Jaanuarikuus soojusarve saanud Püssi elanikel tõusid juuksed peas püsti: enamik linlasi peab maksma elamispinna ruutmeetri eest 30-42 krooni, väikestes majades küünib arve 70 kroonini ruutmeetri eest.

Ida-Virumaa asula Püssi ühe korteriühistu esimees Valentina Jagodova ütles kõikide linnaelanike arvamust väljendades, et katlamaja omanik Fortum Termest teeb hindadega, mida heaks arvab, kirjutab Põhjarannik.

Tema sõnul moodustavad kütte maksumusest 30 protsenti firma arenduskulud ning see on teiste Eesti soojusmüüjatega võrreldes suurim protsent.

Püssi korteriühistute esimehed valmistavad ette pöördumist presidendi, valitsuse, riigikogu saadikute ja kohaliku volikogu poole, lootes, et linnas tekkinud olukorrale pööratakse tähelepanu.

ASi Fortum Termest juhatuse liige Mati Tatar kinnitas, et Püssi küttehind ei ole kõige kõrgem, näiteks Lääne-Virumaal Sõmerus, Aluveres ja harjumaal Viimsis maksab megavatt-tund rohkem kui 1100 krooni, Püssis aga 1019 krooni.

Ka Oru asula elanikel tuleks kütte eest rohkem kui 30 krooni ruutmeetri kohta maksta, kui Kohtla-Järve ei doteeriks omavalitsusele kuuluva gaasikatlamaja kulusid. Kütmist doteeritakse ka Kukrusel ja Sompas, kus munitsipaalkatlamajad töötavad põlevkiviõliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles