Korteriühistute liit: külmaga jälgige elamu kütte- ja veesüsteeme

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmunud veetorude lahtisulatamiseks tuleb kasutada tehnikat.
Külmunud veetorude lahtisulatamiseks tuleb kasutada tehnikat. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kuna nädalavahetuseks lubab ilmajaam Eestis üsna krõbedat pakast, kutsub Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) üles jälgima kütte- ja veetorustike olukorda elamutes, sest külm ilm võib neid kahjustada.
 


Korteriühistute liidu juhi Urmas Mardi sõnul tuleks kindlasti kontrollida, kas küttesüsteem toimib tõrgeteta ja veetorud on piisavalt soojas vältimaks nende jäätumist.

«Torustike külmumisohu vältimiseks tuleb mässida torud lisasoojustusega. Juba jäätunud torude ülessoojendamisel tuleks ettevaatlikult kasutada soojakaableid või soojapuhurit. Mitte mingil juhul ei tohi torude ülessoojendamisel kasutada lahtist tuld,» manitses Mardi.

Samuti peaksid korteriühistu liikmed hoolitsema selle eest, et ühistu saaks näiteks avarii korral nendega ühendust võtta ning avariiolukorras oleks ligipääs kõikidesse ruumidesse tagatud.

Mardi sõnul tuleks hoolikalt üle vaadata ja lukustada ka kõik võimalikud sissepääsud vältimaks tulekahjusid, mis võivad alguse saada võõraste isikute poolt keldritesse ja kuuridesse tehtud tulest.

Ahjukütte puhul soovitatakse jälgida mõõdukat kütterežiimi ning kütta korraga üks ahjutäis kaks kuni kolm korda päevas. Vältimaks vingumürgituse ohtu peab jälgima, et siibrit liiga vara ei suletaks.

Elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohi samuti elektrisüsteemi ülekoormata - suur hulk tulekahjusid on just elektrisüsteemist alguse saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles