Viimsi koduomanike veearved vähenevad veidi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Viimsi Vesi kaotab seoses uue veepuhastusjaama valmimisega igakuise 5-eurose abonenttasu, mis vähendab selle kandi elanike veearveid 6-9 protsenti.


Vee hind Viimsis küll tõuseb 1. märtsist 0,3 senti kuupmeetri vee kohta, kuid samas kaob senine igakuine 5-eurone abonenttasu. Keskmisele tarbijale tähendab see igakuise veearve vähenemist 6- 9 protsendi võrra.

«Muudatuse tulemusena maksavad tarbijad edaspidi reaalselt kasutatud vee eest, mitte vee kasutamise võimaluse eest, mis paljusid kliente häiris,» selgitas Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

Ta lisas, et paljude viimsilaste õigustatud mureks on olnud joogivee halb kvaliteet. Peagi valmib Viimsi tsentraalne joogivee puhastusjaam, millega vee kvaliteet oluliselt paraneb. Viimsi veemajanduse lähiaastate eesmärgiks on Euroopa ühtekuuluvusfondi toel renoveerida Muuga reoveepuhasti, mis aitaks ka reovee käitlemise hinda alandada.

«Viimsis on olnud üks Eesti kõrgemaid veehindu, millel on kaks põhjust - valla ja ASi Viimsi Vesi suuremahulised ja lühikese aja jooksul tehtud investeeringud taristu arendamiseks ning suhteliselt väike veetarbijate hulk,» selgitas Viimsi abivallavanem Jan Trei.

Ta avaldas lootust, et Viimsi Vesi võidab veemajanduse ümberkorraldustest ja veeteenuse hinna langetamisest kliente juurde. «Veehinna langetamise kaudu soovime juurde saada hinnanguliselt 1500 uut koduomanikust klienti, mis tähendaks valla vee-ettevõttele täiendavaid rahavoogusid ja suuremat võimekust investeerida veelgi infrastruktuuri ning veekvaliteedi parandamisse.

Lisaks on Viimsi vallal plaanis hakata renoveerima Muuga reoveepuhastit. Täna suunatakse Viimsi reovesi Tallinna Paljassaare veepuhastusjaama ja kuna tegemist on piiriülese teenusega, tuleb tasuda ASile Tallinna Vesi kallist reoveeteenuse tasu. «Kui saame oma Muuga reoveepuhasti tööle, tekib ka reoveeteenuselt arvestatav sääst, seega saame hakata veehinda tulevikus veelgi langetama,» sõnas Trei.

Viimsi vallale kuuluv AS Viimsi Vesi on 1998. aastal asutatud ASi Viimsi Soojus õigusjärglane. Ettevõtte põhitegevusteks on vee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamine ja piirkonna veemajanduse arendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles