Segadus pensioni kojukandega jätab väikesaarte vanurid rahata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve
Kihnu Virve Foto: Peeter Langovits

Kihnu ja teiste väikesaarte eakad ei tea, kuidas nad veebruari alguses oma pensioni kätte saavad, sest saartel pole pangaautomaati, kontorist rääkimata ning raha järgi tuleb sõita mandrile.

«Segadust on nii palju. Oleks võinud saarele jätta kas või ühe postimehe, kes pensioniraha kohale tooks - meil pole ju siin isegi pangaautomaati!,» võttis Kihnu kuulsaim pensionär Virve Köster Õhtulehe jaoks kokku sadade eakate väikesaareelanike mure vaevaga väljateenitud pensioni kättesaamise pärast.

Pranglil elab 37 pensionäri, kellest enamiku pensionimure on juba lahenenud - nad saavad elatusraha saare postkontorist, kaheksa pensionäri saatus olevat aga alles lahtine.

Ruhnus elab vallavanem Aare Sünteri sõnul kümmekond pensionäri, ka sellel saarel pole sularahaautomaati, kuid õnneks saavat poes kaardiga maksta.

Piirissaarel elab ligi 50 pensionäri ja lähimad sularahaautomaadid on Tartus ja Räpinas, ka selle vallaeakad on avaldused teinud, kuid siiani pole selge, kes ja kas neile pensioni koju toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles