Viis võimalust, kuidas paremini ebavajaliku kraamiga toime tulla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi.
Prügi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kõik-prügikasti-meetod ei ole keskkonna suhtes säästev. Tegelikult on esemete olmeprügi hunnikusse saatmisele palju alternatiive.

  • Ära viska vanu raamatuid ära - anna need hoopis raamaturinglusesse. Sellega tegeleb näiteks mittetulundusühing Raamaturinglus, kes edastab kirjasõna koolidele. Lisaväärtusteks on roheline mõtteviis ja kodanikualgatus.

  • Võta endale aega, et teha selgeks, kuidas prügi sorteerida. Leia lähim pakendiprügikast (need peaksid olema igas omavalitsuses).

  • Pakendiprügikastile on hea alternatiiv: telli koju pakendikotid. Nende tellimine ja äravedu koduukselt on tasuta. Lisaks on tegu väga lihtsa süsteemiga: erivärvilistesse kilekottidesse tuleb panna eraldi klaas ja pakend. See teenus ei ole kahjuks kättesaadav kogu Eestis.

  • Raja aeda kompostihunnik või -kast. Juhendid selleks on internetiavarustes kergesti kättesaadavad.

  • Vii ebavajalik kraam taaskasutuskeskusesse. Sageli teevad taas- ja uuskasutuskeskused kampaaniaid, et koguda kraami abivajatele.

Allikas: Internet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles