Eestisse on jäänud vaid viis kohalikule omavalitsusele kuuluvat prügilat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haaslava vallas käib Aardlapalu prügila sulgemine.
Haaslava vallas käib Aardlapalu prügila sulgemine. Foto: Sille Annuk

See aeg, mil pea igas omavalitsuses oli oma prügila, on möödas. Kõik nõuetele mitetevastanud prügilad suleti jäätmete ladestamiseks juba kaks aastat tagasi. Alles on jäänud viis.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu kinnitab, et pärast 2009. aasta sulgemisi töötavad prügilatena, st jäätmete ladestamise teenust pakkuvate jäätmekäitlusrajatistena jätkuvalt  Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus (endine AS Tallinna Prügila) Harjumaal, OÜ Uikala Prügila Jõhvi vallas Ida-Virumaal, AS Väätsa Prügila Väätsa vallas Järvamaal, OÜ Paikre Paikuse vallas Pärnumaal ja Torma prügila Torma vallas Jõgevamaal.

Neist Torma kuulub vaid Torma vallale ja on antud kasutada äriühingule Amestop OÜ. Uikala Prügila ja Tallinna Jäätmete Taaskutuskeskuse osas on tegemist ühisettevõtetega kohalike omavalitsuste ja eraettevõtete vahel, mõlemad on ise prügila omanikud ja ka tegelikud käitajad.

Väätsa ja Paikre prügilad on ainult kohalike omavalitsuste omandis ja samad ettevõtted on ise ka käitajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles