Õliradiaator on stabiilsem, soojapuhur kütab kiiremini toa soojaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojapuhur.
Soojapuhur. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees

Lühiajaliseks kütmiseks sobib rohkem soojapuhur (seda eelkõige kuivades ruumides), pikema ja stabiilsema kütmise puhul jällegi õliradiaator.

Külma saabudes on ONOFFis kütteseadmete müük  hüppeliselt kasvanud. «Põhiliselt müüme kütteseadmetest soojapuhureid ja õliradiaatoreid, mille hinnad algavad soojapuhurite puhul 12,90 eurost ja õliradiaatorite puhul 34,90 eurost,» ütles ONOFFi turundusjuht Liina Kivimägi.

«Plusside-miinustena võib välja tuua, et soojapuhurit on küll soodsam soetada (kütab ka toa kiiremini soojaks), aga samas on mürarikas, kuivatab õhku ja edaspidised jooksvad kulud on suuremad,» selgitas Kivimägi. «Hea uudis on see, et müügile on jõudnud ka keraamiliste küttekehadega soojapuhurid, mis ei kuivata õhku.»

Õliradiaatori soetamise maksumus on Kivimäe sõnul kõrgem ja õliradiaator on kindlasti ka tunduvalt aeglasema kuumenemisega. Samas on tegemist stabiilsema ja vaiksema küttekehaga, mis oma kohalolekust nii valjusti märku ei anna. «Kallim soetamismaksumus tagab soodsamad edaspidised jooksvad kulud,» kinnitab turundusjuht.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles