Euroopa kord võib tuua kodulaenu reklaamile sigaretipaki stiilis hoiatused

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Parlament on koostamas eluasemelaenude direktiivi, mis võib viia selleni, et kodulaenu reklaamidel peab sarnaselt sigaretipakkidele hakkama kasutama hoiatavaid silte.

Kui sigaretipakil oleme harjunud nägema silte, et «suitsetamine kahjustab tervist,» siis eluasemelaenudele võidakse lisada näiteks tekst, et «kui te laenu tagasi ei maksa, võib pank teie kodu ära võtta.»

Tegemist on lahendusega, millele on Euroopa Liidu liikmesriikide seas palju pooldajaid, eriti riikidest, kus kodude ära võtmine on massiline.

Teisest küljest kardavad euroametnikud, et pangad pole taolise lahendusega nõus ning selle pealesundimisel kaovad reklaamid sootuks. See pole aga jällegi tarbijatele lõppkokkuvõttes kasulik.

Praegu tegelevad kõnealuse direktiiviga europarlamendis erinevad komisjonid. Direktiivi ülesanne on seada liidusiseselt ühesed nõudmised eluasemelaenudele, muuhulgas ka nende reklaamimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles