Reutersi ajakirjanikud teevad palga pärast streigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: fredrikstadfk.no

Thomson Reutersi toimetuse töötajad Londonis valmistuvad kahepäevaseks streigiks. Tegemist on esimese selletaolise aktsiooniga uudisagentuuris 25 aasta jooksul.

«Kuna ettevõte keeldus suurendamast alla inflatsiooni jäävat 1,75-protsendilist pakkumist, millele on eelnenud aastatepikkune sisuline palkade kärpimine, siis on ajakirjanikud valdava enamusega hääletanud streigi korraldamise poolt,» teatas Briti ajakirjanike liit NUJ.

Thomson Reutersi 433 Briti töötajast on NUJi liikmed vaid veidi üle 150 inimese. NUJ ütles, et 9.-10. veebruaril streikimise poolt hääletas neist 83 protsenti.

Üritus on ajastatud nii, et langeb kokku grupi aastatulemuste avalikustamisega.

Reuters Newsi peatoimetaja Stephen Adler ütles, et on pannud valmis varuplaanid, et toimetuse töö ei katkeks.

Adler on värvanud prominentseid ajakirjanikke – peamiselt USAs – ning tõstnud Reutersi profiili internetis. Toimetuse eelarvet aga eriti muudetud pole.

Erasektori töövaidlusi on Suurbritannias praegu ajalooliselt vähe. Küll aga on pingeid uudisorganisatsioonides, kuna reklaamitulud on olnud surve all ning sellest tulenevalt on kärbitud toimetuste palgafonde.

Gannetti tütarfirma News­questi ajalehtede töötajad Essexis on alustanud protestiks palkade kümutamise vastu viivitusstreiki (töötades aeglustatud tempos).

Sel reedel teatas NUJ, et plaanib korraldada küsitluse 238 Financial Timesi ajakirjaniku hulgas, kes on nende liikmed, sondeerides valmisolekut streigiks 24. veebruaril. Üks kord on küsitlus juba korraldatud, kuid selle tulemustes ilmnesid vead.

Financial Times, mis kuulub Pearsonile, on pakkunud 2-protsendilist palgatõusu töötajatele, kes teenivad üle 50 000 naela, ning 2,5-protsendilist kergitust neile, kelle palgad on pisemad.

Koos hea töö eest makstud preemiatega kasvaks FT palgafond kokku 3,5 protsendi jagu.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles