Küsimus: kas meili teel kokku lepitud töötasust saab taganeda

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekord on teemaks meili teel kokkulepitud töötasust taganemine.


Küsimus

Kas tööandjaga meili teel kokkulepitud töötasu kehtib ja tööandja ei saa sellest taganeda?

Vastab tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal

Töölepingu seaduse (TLS) § 4 lõike 4 kohaselt ei too kirjaliku vorminõude järgimata jätmine kaasa töölepingu tühisust. Lisaks sätestab tsiviilseadustiku üldosa seaduse § 78 lõige 3, et kirjaliku lepingu puhul võib lepingust tulenevad kirjalikud tahteavaldused edastada ka muul viisil, mis võimaldab edastatud tahteavaldust kirjalikult taasesitada.

Kuna TLS § 28 lõike 2 punkt 2 kohustab tööandjat maksma töö eest töötasu kokkulepitud tingimustel ja ajal, siis ka selline kokkulepe kuulub täitmisele.

Kui pooltel tekib kokkulepitu osas lahkarvamus, mida pole läbirääkimiste teel võimalik lahendada, on võimalik töövaidluse lahendamiseks pöörduda töövaidlusorganisse, so kohtusse või töövaidluskomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles